2023-10-31 20:32:39
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις χώρου με κλασικούς - παλιούς μπουφέδες
Υπήρξαν από τα πιο λειτουργικά αλλά και επιβλητικά έπιπλα για τον χώρο του σαλονιού, της  τραπεζαρίας ή της κρεβατοκάμαρας και για την αποθήκευση κυρίως σερβίτσιων, γυαλικών και λευκών ειδών. Οι κλασικοί ξύλινοι μπουφέδες που πολύ συχνά καταλήγουν σε ένα σύγχρονο σπίτι διαφορετικής αισθητικής από αυτά της ...γιαγιάς ή της μαμάς μας και που και μόνο για συναισθηματικούς λόγους αξίζει να αναζητήσουμε τον πιο κατάλληλο τρόπο για να τους διατηρήσουμε και να τους χαρίσουμε μια δεύτερη ζωή. 

'Όχι μόνο σε κλασικής αλλά και σε πιο σύγχρονης αισθητικής σπίτια ένας παλιός ξύλινος μπουφές μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο χρηστικά όσο και διακοσμητικά, αν βρεθεί η κατάλληλη θέση που θα αναδεικνύει το έπιπλο αλλά και η όψη του να μην κάνει καθημερινά να αμφιβάλουμε ....αν πραγματικά ταιριάζει στον χώρο. 



Όσο πιο κλασικού σχεδιασμού τόσο πιο εύκολο είναι στην πραγματικότητα να ενταχθεί ένας παλιός κλασικός μπουφές ακόμη και σε μοντέρνας διακόσμησης χώρους, αν στο κατάλληλο σημείο δημιουργηθεί μια vintage γωνιά ή αν το έπιπλο πλαισιωθεί με μοντέρνας αισθητικής αντικείμενα. 


Ιδανικοί για διακοσμήσεις αυτής της μορφής οι "αυστηροί" κλασικοί μπουφέδες με έντονα σκαλίσματα, ανάγλυφα στοιχεία, μαρκετερί κλπ

Τα κομμάτια αυτά είναι από μόνα τους έργα τέχνης και ως τέτοια μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε χώρο, ανεξάρτητα από το ύφος των υπόλοιπων στοιχείων.  

Οι πιο απλού σχεδιασμού κλασικοί μπουφέδες, με ντουλάπια ή και συρτάρια, χωρίς καμιά αλλαγή στην όψη τους συνδυάζονται εύκολα τόσο με κλασικά όσο και πιο μοντέρνας γραμμής ρουστίκ έπιπλα ενώ λειτουργικά μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλές διαφορετικές χρήσεις σε ένα σύγχρονο σπίτι. 

Ένας τύπος κλασικών επίπλων που τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε διαμορφώσεις σύγχρονων χώρων είναι οι retro γραμμής μπουφέδες του Μεσοπολέμου, που πολύ συχνά βρίσκει κανείς και σε καταστήματα με παλιά - μεταχειρισμένα έπιπλα.   



Τα έπιπλα αυτά που μπορεί να διαθέτουν μόνο ντουλάπια ή και συρτάρια συνηθίζονται ευρέως τα τελευταία χρόνια, εκτός των άλλων, κυρίως σε χώρους διαμορφωμένους σε Σκανδιναβικό ή Boho ύφος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με την χρήση τους ως κλειστά έπιπλα αποθήκευσης ακόμη και ως έπιπλα τηλεόρασης. 

Τόσο στη φυσική τους όψη, συνήθως από ανοιχτόχρωμο λεπτό ξύλο, οι retro αυτοί μπουφέδες εντάσσονται εξαιρετικά σε χώρους σύγχρονης αισθητικής ενώ για ένα ακόμη πιο μοντέρνο αποτέλεσμα μπορούν ασφαλώς να βαφτούν συνολικά ή επιλεκτικά ανά σημεία. 

Το βάψιμο - παλαίωση είναι, γενικά, ο πιο εντυπωσιακός τρόπος για να αλλάξει όψη και να "ελαφρύνει" αισθητικά ένας παλιός κλασικός μπουφές, ανεξάρτητα από τον σχεδιασμό του.  

Η ένταση της παλαίωσης, τόσο στις χρωματικές αντιθέσεις όσο και στον βαθμό τεχνητής φθοράς, είναι ασφαλώς θέμα επιλογής αλλά συχνά "υπαγορεύεται" και από τον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά κάθε επίπλου. 

Δείτε και εδώ πολλές περισσότερες ιδέες για βάψιμο - τεχνικές παλαίωσης σε μπουφέδες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ