2023-10-31 19:28:41
Φωτογραφία για Πρώτη ενεργοποίηση του Arrow από Ισραήλ
Το σύστημα αεράμυνας Arrow αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε από την «περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας» προς το Ισραήλ, γνωστοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι τα συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν την τροχιά του πυραύλου και τον αναχαίτισαν «στην πιο κατάλληλη επιχειρησιακά ώρα και τοποθεσία».

Ο πύραυλος πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκε από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούτι στην Υεμένη, με στόχο τη πόλη Εϊλάτ στο Νότο. Σηματοδοτεί την πρώτη επιχειρησιακή χρήση του αμυντικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας Arrow στον τρέχοντα πόλεμο, λέει ο στρατός.

Σειρήνες ήχησαν το απόγευμα στο Τελ Αβίβ και άλλες περιοχές στο κεντρικό Ισραήλ μετά από επίθεση με μπαράζ ρουκετών. Δεν υπήρξαν αναφορές για συγκρούσεις ή τραυματισμούς.

Το IDF ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα το πρωί μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν άλλους «εχθρικούς στόχους» —που πιστεύεται ότι ήταν drones— που πετούσαν στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

«Όλες οι απειλές αναχαιτίστηκαν έξω από το έδαφος του κράτους του Ισραήλ. Δεν εντοπίστηκε εισβολή στο ισραηλινό έδαφος», προσθέτει ο IDF.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ