2023-11-05 10:09:45
Φωτογραφία για Φαρμακοποιός και λογίστρια στη Λάρισα «στα μαλακά» για το “άνοιγμα” 651.000 ευρώ στον ΣΟΦΛΑ
Με ποινές φυλάκισης 4 ετών, αντί ποινών κάθειρξης 6 ετών πρωτόδικα, κρίθηκαν χθες ένοχοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, ένας πρώην φαρμακοποιός και μια πρώην λογίστρια στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λάρισας (ΣΟΦΛΑ).

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για ηθική αυττουργία σε απάτη και για απάτη κατ’ εξακολούθηση αντιστοιχα, με αφορμή ένα «άνοιγμα» που σύμφωνα με τον Συνεταιρισμό ανέρχεται σε 651.000 ευρώ. «Άνοιγμα» που δημιουργήθηκε το διάστημα από 8/1/2010 έως τις 27/3/2012, με την πρώην λογίστρια να μην παρουσιάζει στα μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού «όπως είχε υποχρέωση» τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του φαρμακοποιού και πελάτη του Συνεταιρισμού.

«Παραπλανώντας τα μέλη του ΔΣ», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας, καθώς ο φαρμακοποιός στην πραγματικότητα δεν εξοφλούσε τα φάρμακα που προμηθεύονταν από τον ΣΟΦΛΑ, ενώ η λογίστρια δεν ενημέρωσε το ΔΣ για την πραγματική οικονομική κατάσταση και το «άνοιγμα». Με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, σημειώνοντας νωρίτερα ότι «αμφότεροι οι κατ κατηγορούμενοι συμμετείχαν στην τέλεση της πράξης».


Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι, 

...ζητώντας συγγνώμη αναγνώρισαν το λάθος τους, σημειώνοντας ότι από την αποκάλυψη της υπόθεσης «καταστράφηκε» η ζωή τους, αντιμετωπίζοντας σήμερα όπως ανέφεραν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ειδικότερα ο πρώην φαρμακοποιός στην απολογία του τόνισε πως ο ίδιος έπεσε θύμα «χρηματιστηριακής απάτης» από πελάτη του, ο οποίος χωρίς αποδείξεις του απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να επενδύσει στο Χρηματιστήριο την περίοδο του 2009. Με τον πρώην φαρμακο- ποιό να σημειώνει πως ο πελάτης του τον εξαπάτησε, αποσπώντας μάλιστα και στη συνέχεια χρήματα, προκειμένου να του… επιστρέψει αυτά που του έχει διαθέσει από την αρχή.

Αυτός ήταν και ο λόγος που άρχισε να μην εξοφλεί τις οφειλές του για προμήθειες φαρμάκων στον ΣΟΦΛΑ, διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν ζήτησε από τη συγκατηγορούμενη να κάνει κάτι παράνομο. «Της ζήτησα πίστωση χρόνου» πρόσθεσε για να ξεχρεώσει τις οφειλές. «Το δικό μου λάθος ήταν ότι δεν ενημέρωσα τους συναδέλφους ότι χρωστάω. Δεν πήγα να πάρω λεφτά, δεν υπήρχε δόλος, έχασα τα πάντα. Η λογίστρια πήγε να με βοηθήσει και εγκλωβίστηκε στο χρέος. Το μετανιώνω που δεν πήγα να της μιλήσω. Εγώ καταστράφηκα» τόνισε ο πρώην φαρμακοποιός, περιγράφοντας στους δικαστές τη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

«Δεν έπρεπε να πάρω αυτό το ρίσκο. Μαζεύτηκε το ποσό και πελάγωσα, δεν ήξερα τι να κάν νω, ήταν πολύ πειστικός» τόνισε η πρώην λογίστρια. Προσθέτοντας ότι «νιώθω άσχημα απέναντι στον Συνεταιρισμό. Έχω κλάψει, έχω μετανιώσει γιατί δεν πήγα να τους το πω από την πρώτη ώρα. Εγώ τον επέμενα κάθε ημέρα να φέρει τα χρήματα. Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ, καταστράφηκε η ζωή μου» τόνισε η πρώην λογίστρια, κάνοντας αναλυτικά αναφορά στην επίσης άσχημη οικονομική κατά- σταση στην οποία περιήλθε από την αποκάλυψη της υπόθεσης. Στο πλαίσιο της δίκης μεταξύ άλλων κατέθεσαν πρώην στελέχη του ΣΟΦΛΑ και μάρτυρες υπεράσπισης, με το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να κρίνει ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους. Αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά, μειώθηκαν οι πρωτόδικες ποινές κάθ καθειρξης, σε ποινές φυλάκισης 4 ετών. Με τριετή αναστολή για την πρώην λογίστρια και μετατρέψιμη για τον πρώην φαρμακοποιό προς 3 ευρώ ημερησίως, ποσό που θα καταβληθεί σε δόσεις.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακαράς)

e-thessalia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ