2023-11-07 16:36:02
Φωτογραφία για Επιστολή αγωνίας για το μέλλον της ΕΡΤ3 - Τι συμβαίνει;





Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε, σε σειρά δημοσιευμάτων, για αλλαγές που σχεδιάζονται στην ΕΡΤ και ειδικότερα στην ΕΡΤ3. Σχεδιασμοί, οι οποίοι όταν υλοποιηθούν θα αλλάξουν άρδην τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη και κατά τη γνώμη μας θα επηρεάσουν την εργασία των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ3 ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται.



Για τους σχεδιασμούς αυτούς δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, πολύ δε περισσότερο κανένας διάλογος, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η διοίκηση της ΕΡΤ.Αντίθετα, μέσω δημοσιευμάτων αυτή τη φορά, και κατά την προσφιλή της επιχειρηματολογία, η διοίκηση της ΕΡΤ κάνει και πάλι λόγο για “αναβάθμιση” της ΕΡΤ3, χωρίς όμως να απαντά σε καίρια ερωτήματα.



Τι θα αλλάξει στη θέση της ΕΡΤ3 στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ;

Τι θα αλλάξει στη διάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΡΤ3 και στην ένταξη τουπροσωπικού της;

Τι θα αλλάξει στον προγραμματισμό και τον έλεγχο της καθημερινής τηλεοπτικής ροής;

Τι θα αλλάξει στο ήδη λιγοστό ενημερωτικό πρόγραμμα;

Για όλα αυτά και για πολλά περισσότερα, που αφορούν στην ουσία της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης στην ΕΡΤ3, οφείλονται απαντήσεις.



Μα κυρίως αλήθειες. Γιατί, δεν πέρασαν δύο μήνες και οι μεγαλόστομες διακηρύξεις της τοπικής Γενικής Διεύθυνσης για ενίσχυση του ενημερωτικού ρόλου της ΕΡΤ3 και πληθώρα ενημερωτικών εκπομπών ναυαγούν στα άγνωστα νερά μιας συγχώνευσης που προκύπτει χωρίς μελέτη, χωρίς σχέδιο, χωρίς διαβούλευση.

Γιατί, από τον Σεπτέμβριο ζούμε την υποβάθμιση στην πράξη, με την ΕΡΤ3 απούσα από μεγάλα γεγονότα, όπως οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, η ΔΕΘ, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.



Γιατί, από τον Σεπτέμβριο ζούμε την υποτίμηση της δουλειάς μας στην πράξη, με ένα ένθετο λίγων ειδήσεων να ονομάζεται “δελτίο” της ΕΡΤ3 και με ένα “δελτίο” περιφερειακών ειδήσεων να συνθλίβεται, μάλλον σκόπιμα, στον ανταγωνισμό των κανονικών δελτίων ειδήσεων.



Γιατί, από τον Σεπτέμβριο ζούμε την απαξίωση του δημοσιογραφικού δυναμικού στην πράξη, με στελέχη παροπλισμένα, με συναδέλφους χωρίς αντικείμενο, με δημοσιογράφους έρμαια των εντολών κάποιων από την Αθήνα.



Και αν σε αυτά προστεθεί η καθημερινότητα την οποία βιώνουν οι δημοσιογράφοι σε μια αίθουσα σύνταξης βουβή, αποκομμένη από την ειδησεογραφία και μακριά από την επικαιρότητα αιχμής, τότε ακόμα και η πρόσφατη – πρωτοφανής για τα δημοσιογραφικά δεδομένα -μαγνητοσκοπημένη μετάδοση του ένθετου των περιφερειακών ειδήσεων, δενπροκαλεί πια εντύπωση.



Τα ψήγματα ενημερωτικού προγράμματος δεν αντιστρέφουν την εικόνα ενόςκαναλιού που οδηγείται σκόπιμα σε παρακμή, για να έρθουν σε δεύτερο χρόνο αυτοί που το οδηγούν στην παρακμή και ως σωτήρες να του δώσουντο φιλί της ζωής και να το “αναβαθμίσουν”, δια της συγχωνεύσεως με την ΕΡΤ2, σε πολιτιστικό ή ό,τι άλλο προκύψει.



Αγαπητοί συνάδελφοι

Σε μια από τις τελευταίες ανακοινώσεις της, η ΕΣΗΕΜΘ καλούσε τους φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης να αντιμετωπίσουν την αποδυνάμωση της ΕΡΤ3, ως προσωπική τους απώλεια και να αντιδράσουν.



Φοβόμαστε όμως, πως λίγο καιρό μόνο μετά από αυτή την ανακοίνωση, η ίδια η ΕΣΗΕΜΘ έχει αποδεχθεί πλέον την απώλεια.



Αν δεν είναι έτσι, σας παρακαλούμε να μας διαψεύσετε… στην πράξη όμως.



Με εκτίμηση

Κίμων Αθανασιάδης

Ελένη Ακριτίδου

Φρόσω Βαρβάρα

Όλγα Δαδινη

Τζένη Ευθυμιάδου

Θάλεια Ζαγναφερη

Βασίλης Κατσάρας

Χριστίνα Καλημέρη

Γεωργία Λοτσοπούλου

Αλέξανδρος Μάρκου

Δέσποινα Μερσιάδου

Σερίφ Μεχμέτ

Στέλιος Νικητόπουλος

Όλγα Νίκου

Σταύρος Πανούσης

Έλσα Ποιμενίδου

Χρύσα Σάμου

Αιμίλιος Σαπρανιδης

Χριστίνα Σιγανιδου

Χριστίνα Συμεωνίδου

Μαρία Τραυλού

Αλέξανδρος Τριανταφύλλου

Κατερίνα Τσαβέα

Γιάννα Τσατσάνη

Αλεξία Τζιωνα

Έλενα Τσιωτα

Όλγα Ψαριδου



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ