2023-11-23 16:45:19
Φωτογραφία για Ένα σπίτι γεμάτο τέχνη και ιστορία
Κτίριο ανέγερσης 1924-1925 σε σχέδιο του Σουηδού αρχιτέκτονα Oscar Waller,  ο οποίος έχει σχεδιάσει ένα μεγάλο αριθμό κτιρίων κατοικιών αλλά και βιομηχανικών κτιρίων στο κέντρο της Στοκχόλμης. Τα συγκεκριμένα κτίρια, που διασώζονται και δεσπόζουν και σήμερα στην Σουηδική πρωτεύουσα, ανακαινισμένα μόνο εσωτερικά,  χαρακτηρίζονται από την λιτή και συμμετρική αρχιτεκτονική της εποχής εκείνης. 

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα και η εσωτερική ανακαίνιση έχει ακολουθήσει την αρχική διαμόρφωση του σπιτιού σε στοιχεία όπως τα ξύλινα εσωτερικά κουφώματα και τα επίσης ξύλινα δάπεδα.

Προσθήκες όπως η εμφανής εσωτερική τοιχοποία ανά σημεία, η σύγχρονη αλλά σε retro ύφος κουζίνα όπως και η αντίστοιχη διαμόρφωση του μπάνιου συνδυάζονται αριστοτεχνικά με την κλασική αρχιτεκτονική του διαμερίσματος. 

Σε αντίστοιχα ταιριαστό ύφος και η μαξιμαλιστική διακόσμηση του σπιτιού, με το πλήθος εικαστικών αντικειμένων και έργων τέχνης να κυριαρχούν.


Vintage αλλά και πιο σύγχρονης αισθητικής έπιπλα, ταξιδιωτικά ενθύμια, φυτά εσωτερικού χώρου και ο μεγάλος αριθμός κάδρων - πόστερ που σε πολλά σημεία καλύπτουν το σύνολο της επιφάνειας των τοίχων δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που ισορροπεί ανάμεσα στο Σκανδιναβικό, Μποέμ αλλά και Έθνικ  στυλ και που σε πολλά σημεία δημιουργεί ένα απόλυτα καλαίσθητο θεατρικό σκηνικό. 

Χρωματικά οι πολλές πολύχρωμες λεπτομέρειες εναρμονίζονται και αναδεικνύονται μέσα σε ένα ανοιχτόχρωμο γκρι "φόντο" που έχει χρησιμοποιηθεί σχεδόν για το σύνολο των μεγάλης επιφάνειας στοιχείων, τοίχων και επίπλων μεγάλου όγκου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

historiskahem.se


soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ