2023-12-03 00:08:02
Φωτογραφία για 20+ Χριστουγεννιάτικες προτάσεις στολισμού για την εξώπορτα
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού ξεκινά από την ...εξώπορτα! Ένα στοιχείο που εκτός από διακοσμητικό έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αφού εμφανίζεται για πρώτη φορά την Ρωμαϊκή ακόμη εποχή με την μορφή του παραδοσιακού στεφανιού που συμβολίζει την αιωνιότητα και τον κύκλο των εποχών και φτιαγμένο από ...αιώνια κωνοφόρα σύμβολα αντοχής και δύναμης. 

Με την πάροδο του χρόνου οι συμβολισμοί έχουν σαφώς ατονήσει και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της εξώπορτας έχει αποκτήσει κυρίως διακοσμητικό χαρακτήρα, πολύ συχνά δε και σε αυτό το στοιχείο όπως και στο σύνολο του σύγχρονου στολισμού δεν είναι λίγες οι φορές που το πλαστικό και γενικά το κιτς, δυστυχώς, κυριαρχούν.

Και όμως υπάρχουν δεκάδες τρόποι που μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση με φυσικά ή και τεχνητά αλλά καλαίσθητα υλικά μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ εντυπωσιακό γιορτινό καλωσόρισμα και να στολίσει όμορφα και χωρίς υπερβολές την εξώπορτα του σπιτιού. 



Ένα ...μπουκέτο κωνοφόρων! 

Πρωτοτυπία και καλαισθησία που δεν απαιτεί παρά ελάχιστο χρόνο για την δημιουργία της. 

Απλά δέστε μερικά διαφορετικού μήκους πράσινα κλαδιά κωνοφόρων και κρεμάστε τα στην πόρτα, εμπλουτίζοντας αν θέλετε την σύνθεση με κάποια κόκκινα φυσικά στοιχεία ή μια σειρά led μπαταρίας. 

Ένα ...αστέρι!

Μπορεί να δημιουργηθεί με φυσικά κλαδιά ή τεχνητή πράσινη γιρλάντα με την βοήθεια ενός συρμάτινου σκελετού από λεπτό σύρμα λυγισμένο σε σχήμα αστεριού, αλλά και από ξύλο πχ από μερικά κλαδιά ή καλάμια δεμένα μεταξύ τους και στο κέντρο να στερεωθεί μια πράσινη σύνθεση με κάθε είδους φυσικά υλικά. 

Με κλαδιά ...ψευτοπιπεριάς!

Εξαιρετικό στεφάνι στα κλασικά χρώματα των χριστουγέννων, ειδικά για σπίτια εκτός πόλης, αν μπορείτε να βρείτε ένα δέντρο ψευτοπιπεριάς.

Εναλλακτικά ένα παρόμοιο στεφάνι μπορεί να δημιουργηθεί με φύλλα ελιάς και να διανθιστεί με οποιοδήποτε κόκκινο φυσικό στοιχείο. 

Το ίδιο καλαίσθητα και τα στεφάνια από κλαδιά ευκάλυπτου που με μια σειρά led μπαταρίας αποκτούν απόλυτα χριστουγεννιάτικη όψη, χωρίς να χάνουν τίποτα από την φυσικότητά τους. 

Στολίζοντας έναν ...μεταλλικό κρίκο!

Τα τελευταία χρόνια τα συγκεκριμένα μεταλλικά "δαχτυλίδια" - κρίκοι διατίθενται στα καταστήματα εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών για διαφόρων τύπων στολισμούς. 

Η συγκεκριμένη χρήση είναι από τις πιο καλαίσθητες, ειδικά αν προστεθούν αποκλειστικά φυσικά στοιχεία ή και στολίδια, μπάλες, φωτάκια κλπ 

Αν το προτιμάτε ο κρίκος μπορεί να επενδυθεί με υλικά όπως σχοινί ή λινάτσα, για ένα ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα, ενώ τέτοιου είδους στοιχεία μπορούν να προστεθούν και ως διακοσμητικά μαζί με λεπτομέρειες από φυσικό πράσινο. 

Μια φυσική σύνθεση σε ξύλινο σκελετό!

Απλή, μηδενικού κόστους αλλά ιδιαίτερης αισθητικής πρόταση που μπορεί να αποκτήσει πολλές διαφορετικές όψεις ανάλογα με τα διακοσμητικά στοιχεία που θα επιλέξετε να πλαισιώσετε έναν ξύλινο σκελετό κατασκευασμένο από ξύλινα κλαδιά ή κομμάτια ακατέργαστου ξύλου δεμένα μεταξύ τους με λεπτό σύρμα. 

Ένα στεφάνι από ...κουκουνάρια!

Διαχρονικά κομψή πρόταση για ένα στεφάνι που μπορεί να περιλαμβάνει μόνο κουκουνάρια, κολλημένα μεταξύ τους με πιστόλι σιλικόνης, ή και άλλα στοιχεία όπως αποξηραμένα φρούτα, φυσικό πράσινο, φωτάκια κλπ 

Δείτε και εδώ αναλυτικά τον τρόπο δημιουργίας ενός τέτοιου στεφανιού. 

Ένα στολισμένο ...κόσκινο!

Εξαιρετικής πρωτοτυπίας αλλά και αισθητικής πρότασης, για σπίτια εκτός πόλης, εξοχικές κατοικίες κλπ. 

Με άσπρο νήμα και χοντρή βελόνα δημιουργείστε στο κεντρικό μέρος της σίτας ένα απλό χριστουγεννιάτικο σχέδιο (πχ έλατο, αστέρι, χιονονιφάδα κλπ) ή στερεώστε στο εσωτερικό μέρος του κόσκινου μια μικρή σύνθεση με φυσικό πράσινο και led. 

Σχεδιάστε το περίγραμμα της πόρτας με ...led

Πλούσιος αλλά καλαίσθητος στολισμός για την εξώπορτα, αν υπάρχει σε κοντινό σημείο μπρίζα.  

Τα φωτά μπορούν να στερεωθούν απευθείας στον τοίχο ή και σε οποιοδήποτε στοιχείο που προσφέρεται για αυτή τη χρήση όπως πχ φωτιστικά, ένα αναρριχώμενο φυτό κλπ ενώ ο στολισμός μόνο με led και κάποιας γλάστρας στο ίδιο σημείο θα κάνει την όλη εικόνα ακόμη πιο γιορτινή. 

Με μεταλλικά ...αστέρια!

Στα καταστήματα με είδη χριστουγεννιάτικου στολισμού θα βρείτε μεταλλικά κρεμαστά αστέρια, μεγάλου μεγέθους, που με την προσθήκη ενός μικρού φυσικού στοιχείου και μιας σειράς led σε χάλκινο καλώδιο θα μεταμορφωθούν σε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο στολίδι για την εξώπορτα. 

Ένα στεφάνι μόνο με ...led!

Λιτός αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακός στολισμός για την εξώπορτα και ιδανικά για την συγκεκριμένη χρήση τα led μπαταρίας σε χάλκινο καλώδιο που έχουν ελάχιστο βάρος και είναι τόσο εύκαμπτα που πανεύκολα μπορούν να τυλιχτούν σε στρογγυλό σχήμα. 

Μπορούν βεβαίως να χρησιμοποιηθούν και φωτάκια με καλώδιο τυλιγμένα σε έναν λεπτό σκελετό. 

Ένα ...χιονισμένο στεφάνι! 

Ένα κλασικό στεφάνι από κλαδιά κωνοφόρων ή και τεχνητή γιρλάντα έλατου που όμως ανά σημεία έχει ακόμη πιο εντυπωσιακή ...χιονισμένη όψη. Θα το κάνετε απλώνοντας ατλακόλ και βουτώντας στην συνέχεια τα κλαδιά σε ...συνθετικό χριστουγεννιάτικο χιόνι. 

Μόνο με ...χριστουγεννιάτικες μπάλες!

Το πιο κλασικό χριστουγεννιάτικο στολίδι σε μια ιδιαίτερη σύνθεση, ιδανική και για τον στολισμό της εξώπορτας. 

Τα στεφάνια αυτά που δημιουργούνται με πολύ εύκολο τρόπο, απλά περνώντας με την σειρά μπάλες διαφορετικού μεγέθους σε έναν συρμάτινο σκελετό ή κολλώντας τες μεταξύ τους με πιστόλι σιλικόνης είναι πολύ εντυπωσιακά και μπορούν να δημιουργηθούν με μπάλες κάθε σχήματος και χρώματος. 

Με μια ...χιονονιφάδα!

Δημιουργείστε το σχήμα μιας χιονονιφάδας με φυσικά ή τεχνητά πράσινα κλαδιά κωνοφόρων, λεπτά ξυλαράκια και μερικές κόκκινες λεπτομέρειες. 

Θα το κάνετε στερεώνοντας όλα τα κλαδιά σε ένα κομμάτι φελιζόλ ή σφουγγαριού, που τοποθετείται στο κέντρο της σύνθεσης και τελικά ...κρύβεται πίσω από μερικά ακόμη μικρά κλαδάκια που θα στερεώσετε ή θα κολλήσετε στο ίδιο σημείο. 

Με έναν ξύλινο σκελετό στεφανιού!

Από τις πιο απλές και γρήγορες γιορτινές συνθέσεις για την εξώπορτα αφού ένας έτοιμος σκελετός στεφανιού από λυγαριά μπορεί πανεύκολα να ...μεταμορφωθεί σε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι για την εξώπορτα αν απλώς και μόνο του προσθέσετε φυσικό πράσινο ή κάθε άλλου τύπου γιορτινό στοιχείο όπως πχ μικρές μπάλες, καλαίσθητα τεχνητά διακοσμητικά, φωτάκια led κλπ. 

Με μια γιορτινή φιγούρα! 

Με δύο ή περισσότερα στρογγυλά στεφάνια και την προσθήκη υφασμάτινων στοιχείων δημιουργείστε έναν ...χιονάνθρωπο για τον στολισμό της εξώπορτας.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κλασικά στεφάνια λυγαριάς στην φυσική τους μορφή, φυσικά πράσινα κλαδιά ή και τεχνητή γιρλάντα έλατου λυγισμένη σε στρογγυλό σχήμα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

gr.pinterest.com/soulouposeto


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ