2023-12-04 00:14:31
Φωτογραφία για Γιάννα Τερζή: «Τότε γεννιέται ο πιο δυνατός εαυτός σου». Τι λέει για τη μάχη με τον όγκο στον νωτιαίο μυελό





Πριν από έναν χρόνο ήταν η πρώτη φορά που η γνωστή τραγουδίστρια Γιάννα Τερζή, μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και τρία χρόνια.

Κατά την περίοδο της καραντίνας είχε διαγνωστεί με όγκο στον νωτιαίο μυελό και υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεσή του στη Γερμανία.

Στο θέμα αυτό η αγαπημένη Γιάννα Τερζή επανήλθε ξανά με δύο αναρτήσεις που έκανε τις τελευταίες μέρες: η πρώτη της 1η Δεκεμβρίου ημέρα των γενεθλίων της και η δεύτερη στις 3 του μηνός που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Το πρόβλημα υγείας και το χειρουργείο. Πώς βίωσε την περιπέτεια υγείας

Στη σημερινή της ανάρτηση η Γιάννα Τερζή δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της όπου ποζάρει σε αναπηρικό αμαξίδιο και μέσα από ένα μακροσκελές μήνυμα περιγράφει τη δική της εμπειρία:

«Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, θα ήθελα να μιλήσω και για τη δική μου εμπειρία, και ίσως στα λόγια μου βρούνε κοινά σημεία όσοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με προβλήματα νωτιαίου μυελού και τις συνέπειες αυτών.


Μετά από 11 ώρες για την επιτυχημένη αφαίρεση του επενδυμώματος, του σπάνιου ενδομυελικού όγκου που είχα, βγήκα από το χειρουργείο. Ξύπνησα και έζησα τους επόμενους μήνες της ζωής μου ως ένας άνθρωπος ανάπηρος από τη μέση και κάτω.

Βίωσα πως είναι να μην ορίζεις το σώμα σου. Να μην αισθάνεσαι τίποτα. Να μην περπατάς. Να μην μπορείς να αυτοεξυπηρετηθείς. Να στήνεται ένα μικρό ή και μεγάλο σχέδιο για να κάνεις απλά, καθημερινά πράγματα. Κι αυτό χρειαζόταν πολύ, μα πολύ περισσότερο χρόνο και υπομονή απ’ ότι πριν.

Βίωσα το αμαξίδιο, πως να χειρίζομαι το σώμα μου σε σχέση με αυτό. Έμαθα να κάνω οτιδήποτε σε σχέση με τα πόδια μου από την αρχή, σαν μωρό, σε πορεία μηνών. Δεν ήξερα πότε θα επανέλθω, σε τί βαθμό θα επανέλθω, απλά ζούσα την κάθε μέρα προσπαθώντας για το καλύτερο, όσο έκανα αποκατάσταση.

Σήμερα, 2 χρόνια και 10 μήνες μετά το χειρουργείο, δουλεύω με μια «αόρατη αναπηρία» που έχει να κάνει με την αισθητικότητα των κάτω άκρων. Έχοντας κατανοήσει από μέσα την έννοια της αναπηρίας κι έχοντας μιλήσει με ανθρώπους που βιώνουν την αναπηρία όλη τους τη ζωή, διαπιστώνω πως αυτό που λείπει ως νοοτροπία είναι η… έννοια της ΙΣΟΤΗΤΑΣ. Ναι, και εδώ.

Ακόμα κι αν η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανάπηρων ατόμων – που εννοείται ότι ούτε καν πλησιάζει στο πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα – από τους πολίτες υπάρχει η παιδεία να αντιμετωπιστούν οι ανάπηροι ως ίσοι και όχι ως κατώτεροι άνθρωποι που ζητούν οίκτο;; Όχι, δεν υπάρχει.

Πέρα από τα κλασσικά συναισθήματα φόβου, αμηχανίας, ξεβόλεματος και τη νοοτροπία προκατάληψης, διαχωρισμού και εγκατάλειψης, ΚΑΙ η λύπηση «κρίμα τους καημένους» αλλά ΚΑΙ η εξύψωση «πώς το κάνουν αυτό, είναι ΗΡΩΕΣ» είναι στην ουσία ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, έλλειψη ισότητας. Ρωτήστε τους ίδιους. Για μένα όλα ξεκινάνε από την έλλειψη εξοικείωσης. Δεν γνωρίζουμε τους ανάπηρους. Νομίζουμε ότι είναι οι “άλλοι”».



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yianna Terzi (@yiannaterzi)



Μηδενίζω… πάει να πει πως ξαναρχίζω: Το μήνυμα που έστειλε την ημέρα των γενεθλίων της

Η άλλη ανάρτηση έγινε την ημέρα των 43ων γενεθλίων της. Η φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, δείχνει την ίδια να βρίσκεται καθισμένη με την πλάτη πάνω σε ένα κρεβάτι σε θάλαμο νοσοκομείου, έχοντας πίσω στην σπονδυλική της στήλη μία μεγάλη ουλή καλυμμένη με γάζα.

Στην περιγραφή που πρόσθεσε από κάτω, η τραγουδόστρια μεταφέρει ένα πολύ δυνατό μήνυμα. Συγκεκριμένα γράφει: «Μηδενίζω.. πάει να πει πως ξαναρχίζω» δηλώνοντας έτοιμη να συνεχίσει ύστερα από μία περιπέτεια που την έκανε πιο δυνατή.

«Σήμερα ολοκληρώνω 43 κύκλους γύρω από τον ήλιο. Τέτοιες μέρες 3 χρόνια πριν, μέσα στην καραντίνα, διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό. Ένα γεγονός που άλλαξε τη ζωή μου με πολλούς τρόπους και για πάντα.

Δε θα μπω σε λεπτομέρειες της διάγνωσης, της επέμβασης, της αποκατάστασης, και της συνέχειας της ζωής μου στο συγκεκριμένο post. Θα πω μόνο το εξής. Εκείνες τις στιγμές, εκείνα τα δευτερόλεπτα, τις ώρες, τις μέρες, τους μήνες που βρίσκεσαι στα πιο χαμηλά σου, στα πιο αδύναμά σου, στα εγκαταλελειμμένα σου, τότε είναι που γεννιέται ο πιο δυνατός εαυτός σου.

Αυτός που θα καθορίσει τι πετάς και τι κρατάς για το υπόλοιπο της ζωής σου. Και που σιγά σιγά θα χτίσει την πιο ξεκάθαρη, ουσιαστική κι αληθινη σχέση με σένα και με τον υπόλοιπο κόσμο.

Είμαι ευγνώμων για την γνώση, για τον πόνο, για την ενσυναίσθηση, τη συμπόνια, τα δάκρυα, τις απώλειες, την αγάπη, τη δύναμη, τις αγκαλιές, την οικογένεια, τους φίλους, τους γιατρούς, τα ζωάκια μου, το σώμα μου!! Και για τα πραγματικά “no fucks given” που σου μαθαίνει μια τέτοια εμπειρία! Μηδενίζω.. πάει να πει πως ξαναρχίζω», έγραψε η Γιάννα Τερζή.



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yianna Terzi (@yiannaterzi)



πηγή

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ