2023-12-11 08:23:25
Φωτογραφία για ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «deep nude»: Η νέα μάστιγα με διακίνηση γυμνών φωτογραφιών στα σχολεία



 Ανήσυχοι είναι γονείς και εκπαιδευτικοί για το φαινόμενο της διακίνησης γυμνών φωτογραφιών στα σχολεία μέσω ειδικών εφαρμογών, με αφορμή ανάλογο περιστατικό στη Ναύπακτο.

Υπενθυμίζεται ότι στη Ναύπακτο, δύο αγόρια ηλικίας 13 ετών παραποίησαν φωτογραφίες έξι κοριτσιών, μέσω ειδικής εφαρμογής, με τέτοιον τρόπο που να φαίνονται γυμνές και τις μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, έχει η συζήτηση για την προστασία των χρηστών του διαδικτύου από τέτοιου είδους διαδικτυακές εφαρμογές αλλά και για τις κυρώσεις που επιβάλλονται στους δράστες.

«Deep nude. Αυτό έγινε μόδα στα σχολεία γιατί δεν έχουμε ενημέρωση σωστή των παιδιών για το τι επιτρέπεται και τι όχι. Όποια φωτογραφία έχεις από Instagram, από TikTok, από οπουδήποτε, μπορείς να γδύσεις το υποκείμενο της φωτογραφίας. Εννοείται ότι είναι παράνομο και διώκεται ποινικά», τόνισε στο MEGA το πρωί της Τρίτης (5/12) ο πρόεδρος του «internet now», Νίκος Βασιλάκος.

«Ο απεικονιστικός αλγόριθμος είναι ο πιο εξελιγμένος στην τεχνητή νοημοσύνη. Ό,τι έχει να κάνει με φωτογραφία είναι το πιο εξελιγμένο και γι΄ αυτό γίνονται πια πιστοποιήσεις μέσω εφαρμογών που βλέπουν το πρόσωπο και τη φωτογραφία», πρόσθεσε.

«Πληρώνουν με κρυπτονομίσματα με κόστος από 8 μέχρι 16 ευρώ»

Συνεχίζοντας, ο κ. Βασιλάκος ανέφερε: «Γίνεται με πληρωμή με κρυπτονομίσματα. Πληρώνουν με κρυπτονομίσματα εφαρμογές όπως είναι το deep nude που ξεγυμνώνει -με κόστος από 8 μέχρι 16 ευρώ- ένα σώμα. Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν ή Ασία ή βαθιά Αμερική που δε φαίνεται ποιος είναι ο αποδέκτης. Αυτοί που αξιοποιούν την τεχνολογία του βαθύ γυμνού μπορούν και δείχνουν σε κάθε περίπτωση, πώς είναι το σώμα, για να μπορεί ο μαθητής να το διακινήσει μέσω κοινωνικών δικτύων που δεν είναι αναγνωρίσιμα και ανιχνεύσιμα».

«Η συμβουλή που έχουμε να δώσουμε σε όλους είναι να ξέρετε ότι όλα ανιχνεύονται και μπορούμε να βρούμε τα πάντα. Ας μην πιστεύει κανένας ότι μένει στο σκοτάδι», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, αναφέρθηκε στο νομικό κενό που αφορά την τεχνητή νοημοσύνη.

«Για τους εφήβους προβλέπεται σωφρονισμός και θεραπευτικά μέσα», είπε.

ieidiseis.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ