2023-12-13 16:19:19
Φωτογραφία για Κυβερνήσεις κατασκοπεύουν χρήστες μέσω των push notifications σε Android και iOS



 Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ron Wyden προειδοποίησε με επιστολή του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι άγνωστες κυβερνήσεις κατασκοπεύουν τους χρήστες τηλεφώνων της Apple και της Google μέσω των push notifications. Η επιστολή αναφέρει ότι το γραφείο του έλαβε πέρυσι μια πληροφορία ότι κυβερνητικές υπηρεσίες σε ξένες χώρες "απαιτούσαν" αρχεία push notification από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Τα push notifications είναι τα αναδυόμενα μηνύματα που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος και στην αρχική οθόνη για να σας ειδοποιούν για νέα μηνύματα, ενημερώσεις, έκτακτες ειδήσεις κλπ. Δεδομένου ότι αυτά τα push notifications περνούν από τους servers της Apple και της Google, οι τεχνολογικοί κολοσσοί βρίσκονται «σε μοναδική θέση να διευκολύνουν την κυβερνητική παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν συγκεκριμένες εφαρμογές», εξηγεί ο Wyden, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας.



Ο Wyden σημειώνει ότι η Apple και η Google μπορούν «να εξαναγκαστούν κρυφά από τις κυβερνήσεις να παραδώσουν αυτές τις πληροφορίες».



Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Η Apple και η Google θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να είναι διαφανείς σχετικά με τα νομικά αιτήματα που λαμβάνουν, ιδίως από ξένες κυβερνήσεις, όπως ακριβώς οι εταιρείες ενημερώνουν τακτικά τους χρήστες σχετικά με άλλους τύπους κυβερνητικών αιτημάτων για τα δεδομένα.

Αυτές οι εταιρείες θα πρέπει να δικαιούνται να αποκαλύπτουν γενικά αν έχουν αναγκαστεί να διευκολύνουν αυτή την πρακτική παρακολούθησης, να δημοσιεύουν συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των αιτημάτων που λαμβάνουν και, εκτός αν προσωρινά φιμώνονται από δικαστήριο, να ενημερώνουν συγκεκριμένους πελάτες για τα αιτήματα που αφορούν τα δεδομένα τους.

Ο Wyden κάλεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να καταργήσει ή να τροποποιήσει «κάθε πολιτική που εμποδίζει αυτή τη διαφάνεια». Παρόλα αυτά, δεν διευκρινίζει ποιες κυβερνήσεις έχουν ζητήσει από την Apple και τη Google πληροφορίες για τα push notifications.

Τα δεδομένα από αυτές τις push ειδοποιήσεις παρέχουν στην Apple και τη Google πληροφορίες σχετικά με το ποια εφαρμογή έλαβε μια ειδοποίηση και πότε, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με το τηλέφωνο και το λογαριασμό Apple ή Google που σχετίζεται με την ειδοποίηση. Η επιστολή εξηγεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρείες ενδέχεται επίσης να λάβουν κρυπτογραφημένο περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει το πραγματικό κείμενο που εμφανίζεται στην ειδοποίηση.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει, επικαλούμενο πηγή, ότι ξένες και αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν ζητήσει από την Apple και τη Google τα metadata από τα push notifications, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που συνδέουν ψευδώνυμους χρήστες εφαρμογών με συγκεκριμένους λογαριασμούς της Apple ή της Google. Το περιεχόμενο των push notifications δεν περιλαμβάνεται σε αυτές τις πληροφορίες, αλλά, για ορισμένες τουλάχιστον εφαρμογές, οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούσαν να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο συγκεκριμένων pushes μέσω συμπληρωματικών αιτημάτων με βάση τις πληροφορίες των push tokens.

Ο εκπρόσωπος της Apple, Shane Bauer, δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμπόδισε τον τεχνολογικό γίγαντα να μοιραστεί οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το θέμα:

Η Apple έχει δεσμευτεί για τη διαφάνεια και υποστηρίζουμε εδώ και καιρό τις προσπάθειες να διασφαλίσουμε ότι οι πάροχοι μπορούν να αποκαλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στους χρήστες τους. Σε αυτή την περίπτωση, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας απαγόρευσε να μοιραστούμε οποιαδήποτε πληροφορία και τώρα που αυτή η μέθοδος έχει γίνει γνωστή, ενημερώνουμε την αναφορά μας για τη διαφάνεια ώστε να περιγράφουμε λεπτομερώς αυτού του είδους τα αιτήματα.

Ο εκπρόσωπος της Google, Matt Bryant, δήλωσε με τη σειρά του ότι η εταιρεία συμμερίζεται τη «δέσμευση του Wyden να ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με αυτά τα αιτήματα».

Ήμασταν η πρώτη μεγάλη εταιρεία που δημοσίευσε δημόσια έκθεση διαφάνειας για τον αριθμό και τους τύπους των κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα χρηστών που λαμβάνουμε, συμπεριλαμβανομένων των αιτημάτων στα οποία αναφέρθηκε ο γερουσιαστής Wyden.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη ιστορία, καθώς λίγο πολύ οι δύο κολοσσοί παραδέχτηκαν πως υποκύπτουν σε αυτά τα αιτήματα των κυβερνήσεων και απλά θα ενημερώνουν πιο αναλυτικά τους χρήστες για αυτά...



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ