2023-12-13 15:49:50
Φωτογραφία για Πως θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικα ...xωριά από xαρτόνι
Απλές, ελάχιστου κόστους και ιδιαίτερα καλαίσθητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για τον στολισμό του σπιτιού με όσο πιο φυσικό τρόπο, χωρίς επιτηδευμένα στοιχεία. 

Θα χρειαστείτε μόνο χαρτόνι σε μπεζ-καφέ φυσικό χρώμα, λευκό μαρκαδόρο, κόλλα για χαρτί και αφρώδες αυτοκόλλητο διπλής όψης. 

Σχεδιάστε αρχικά τα βασικά σχήματα των κατασκευών πχ σπιτάκια, έλατα κλπ. πάνω στο χαρτόνι και κόψτε τα με ψαλιδάκι ή κοπίδι, ανάλογα με το πάχος του χαρτονιού που θα χρησιμοποιήσετε.

Τονίστε το περίγραμμα των σχημάτων με τον λευκό μαρκαδόρο.

Κόψτε από χαρτόνι τις λεπτομέρειες των σπιτιών (παράθυρα, πόρτες, καμινάδα) κολλήστε τα πάνω στο βασικό σχήμα με το αφρώδες αυτοκόλλητο ώστε να αποκτήσουν 3D όψη.

Ζωγραφίστε με τον μαρκαδόρο και με απλές γραμμές-σχέδια κάποια σημεία όπως στέγες, καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κλπ. 



Δημιουργείστε με τον ίδιο τρόπο αρκετά έλατα και σπιτάκια διαφορετικών σχεδίων και κολλήστε τα με την κόλλα πάνω σε μια στενή χαρτονένια λωρίδα ή ένα κομμάτι ξύλου, τοποθετώντας ανάμεσά τους και σε ολόκληρο το μήκος της κατασκευής μια σειρά led. 

Η τελική όψη ενός τέτοιου ...χαρτονένιου χριστουγεννιάτικου χωριού είναι πραγματικά πολύ όμορφη, ειδικά αν επιλέξετε να το τοποθετήσετε σε σημεία όπως το τζάκι, ένα τραπέζι-μπουφέ εφαπτόμενα τοίχου κλπ. συνδυασμένα με ένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό μεγάλου μεγέθους πχ ένα στεφάνι ή με πράσινα φυσικά στοιχεία.



Μπορείτε φυσικά να ζωγραφίσετε το χαρτόνι και με ακρυλικό λευκό χρώμα, όμως ο μαρκαδόρος δίνει πιο διακριτικό, "φυσικό" αποτέλεσμα. 

---



Κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και με ένα ενιαίο κομμάτι χοντρό χαρτόνι ή ένα κομμάτι κομμένο από χαρτόκουτο, πάνω στο οποίο θα σχεδιάσετε και θα κόψετε συνεχόμενα τα σχήματα.

Αν επιλέξετε σχέδια με αρκετά κενά σημεία πχ σε παράθυρα, πόρτες κλπ. μετά το βάψιμο-ζωγράφισμα κολλήστε στην πίσω όψη του χαρτονιού με κολλητική ταινία μια σειρά led που θα φωτίζει αυτά ακριβώς τα σημεία.  



soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ