2023-12-25 17:27:03
Φωτογραφία για Νέο μοντέλο για τις προμήθειες των νοσοκομείων – Από 1η Ιουνίου υποχρεωτική ένταξη των παρόχων στο μητρώο της ΕΚΑΠΥ
Ριζικές αλλαγές στο σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, προωθεί το υπουργείο Υγείας μέσω της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ). Το νέο μοντέλο προβλέπει Μητρώο προμηθευτών αλλά και υλικών καθώς και την ενεργοποίηση μιας πλατφόρμας αγορών – market place – την οποία θα χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία για να παραγγείλουν τα υλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι εταιρείες πάροχοι των νοσοκομείων, από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει υποχρεωτικά να ενταχθούν στο ειδικό Μητρώο της ΕΚΑΠΥ. Υπό την προϋπόθεση, οι πάροχοι να υποβάλλουν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία ψηφιακά αρχεία και δικαιολογητικά: τέλος ετοιμότητας ιατροτεχνολογικών προϊόντων του ΕΟΦ, ISO, διεύθυνση αποθήκης, όνομα υπεύθυνου αποθηκάριου κ.ά. Όσοι προμηθευτές δεν ενταχθούν στο Μητρώο, από την 1η Ιουνίου, δεν θα μπορούν να παρέχουν κανένα προϊόν ή υπηρεσία στα νοσοκομεία.

  Διαβάστε περισσότερα pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ