2024-01-05 12:11:38
Φωτογραφία για Ο Προαστιακός μεγαλώνει -Πού θα κατασκευαστούν 8 νέοι σταθμοί
Με δύο, συμβασιοποιημένα πλέον, έργα ενισχύεται ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος διασφαλίζοντας την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

carandmotor.gr

Ευκολότερες θα γίνουν οι μετακινήσεις στα προάστια της Αθήνας, μόλις ολοκληρωθούν δύο έργα που αφορούν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Πρόκειται για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Δυτικής Αττικής, αλλά και την κατασκευή σταθμού στο Κρυονέρι (γραμμή Πειραιά – Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ειδομένης), τα οποία πριν από λίγες ημέρες συμβασιοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να προλειανθεί το έδαφος για την υλοποίησή τους.

Προαστιακός Δυτικής Αττικής

Αφορά στην κατασκευή νέου κλάδου προαστιακού σιδηρόδρομου από τα Άνω Λιόσια έως τα Μέγαρα, εντός του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής προς Πελοπόννησο.

Ο νέος κλάδος θα έχει μήκος 34,6 χλμ και θα περιλαμβάνει συνολικά 7 σταθμούς:


ΕΛΠΕ Ασπροπύργου,

Ασπροπύργου,

Βαμβακιάς,

Ελευσίνας,

ΕΛΠΕ Ελευσίνας,

Λουτρόπυργου,

Νέας Περάμου

Το τελικό έργο θα περιλαμβάνει ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση, καθώς και τις απαιτούμενες διεπαφές με τη γραμμή υψηλών ταχυτήτων ΣΚΑ – Κιάτο. Η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα της γραμμής θα είναι 80 χλμ./ώρα.

Η προθεσμία περάτωσης όλων των κατασκευών του έργου ορίζεται στους 28 μήνες με αφετηρία την ημέρα που θα υπογράφει η Σύμβαση.

H νέα γραμμή θα συνδέσει τη Δυτική Αττική με την Αθήνα, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, τον Πειραιά και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο».

Σταθμός Κρυονερίου

Το έργο αφορά στην κατασκευή της Σιδηροδρομικής Στάσης Κρυονερίου που αναπτύσσεται μεταξύ των Σιδηροδρομικών Σταθμών (Σ.Σ.) Δεκελείας και Σ.Σ. Αγίου Στεφάνου, από την Χ.Θ. 30+075 έως την Χ.Θ. 30+225 της σιδηροδρομικής γραμμής (Σ.Γ.) Πειραιά – Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ειδομένης.

Η διάρκεια παράδοσης του έργου ανέρχεται σε 42 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, στους οποίους περιλαμβάνονται 18 μήνες για την κατασκευή και 24 μήνες υποχρεωτικής συντήρησης.

Μεταξύ άλλων, θα κατασκευαστούν χώροι για την εξυπηρέτηση των επιβατών (Εκδοτήρια Εισιτηρίων, WC Επιβατών, WC Υπαλλήλων, Αποθηκευτικός χώρος) και μηχανολογικοί χώροι για την υποστήριξη της Στάσης και των Σιδηροδρομικών Συστημάτων.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ