2024-01-05 16:24:02
Φωτογραφία για «Μεγάλος αδερφός» για τα ΙΧ – Αυτόματος ο εντοπισμός για ανασφάλιστα

 Μετά τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα θα αποκτήσουν ειδικό ηλεκτρονικό φάκελο όπου θα υπάρχουν όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία, στα οποία οι αρχές θα έχουν άμεση πρόσβαση και έτσι θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαπιστώνουν εάν το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.Συνεργασία ΑΑΔΕ – ΥΠΟΙΚ

Την υλοποίηση του εν λόγω συστήματος παρακολούθησης σχεδιάζουν από κοινού το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ. Ταυτόχρονα προωθείται το νέο σύστημα βεβαίωσης των τελών κυκλοφορίας με την εφαρμογή κλιμακωτού προστίμου σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής τους.

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις στο καθεστώς των αυτοκινήτων που δρομολογεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας προβλέπουν τα εξής:Ανασφάλιστα οχήματα: Ετοιμάζεται η δημιουργία ενός μόνιμου αυτόματου μηχανισμού για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει στοιχεία από το ηλεκτρονικό αρχείο της ΑΑΔΕ, το αρχείο των οχημάτων που διαθέτει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, των κλεμμένων οχημάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, των αποβιωσάντων του Υπουργείου Εσωτερικών, των ανακυκλωθέντων οχημάτων της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και των ασφαλισμένων οχημάτων του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων. Όσοι εντοπίζονται με ανασφάλιστα οχήματα θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο για τη παράβαση και θα καλούνται να πληρώσουν με τη μορφή παράβολου πρόστιμο έως 250 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλουν για να ασφαλίσουν στη συνέχεια το όχημά τους. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν το χρηματικό πρόστιμο αυξάνεται στα 500 ευρώ ενώ θα επιβάλλονται και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις όπως αφαίρεση διπλώματος για 6 μήνες και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώFreegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ