2024-01-05 14:25:33
Φωτογραφία για Σκρέκας για βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ: δεν έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και η τιμή είναι αδικαιολόγητη
Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι γίνονται έλεγχοι σε δύο εταιρίες για αθέμιτη κερδοφορία

Εντείνονται οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ot.gr. Ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους

Το βρεφικό γάλα

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι έλεγχοι και για το βρεφικό γάλα, το οποίο διατίθεται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές.

«Η μεταρρύθμιση που επέτρεψε να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ δεν έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και η τιμή είναι αδικαιολόγητη» σημείωσε ο υπουργός ο οποίος είπε ότι στην κατεύθυνση αυτή ο γίνονται έλεγχοι σε δύο εταιρίες για αθέμιτη κερδοφορία. «Προσεχώς θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ώστε να δούμε τις τιμές του βρεφικού γάλατος να μειώνονται», είπε ο κ. Σκρέκας.

Στην ερώτηση αν τα πρόστιμα εισπράττονται, είπε ότι ήδη έχουν κατατεθεί από το υπουργείο αποδεικτικά είσπραξης χιλιάδων ευρώ.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αλλά ο στόχος είναι να μειωθούν οι τιμές στα ράφια», σημείωσε ο κ. Σκρέκας προσθέτοντας ότι μετά το Σεπτέμβριο οι ανατιμήσεις έχουν σχεδόν μηδενιστεί.
pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ