2024-01-08 11:13:21
Φωτογραφία για ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ, ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Με πληρότητα 100% ταξιδεύουν οι συρμοί του Οδοντωτού από τις αρχές Δεκέμβρη ενώ πολλές χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που αναζήτησαν κάποιοι εισιτήριο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, χωρίς να καταφέρουν όλοι να εξασφαλίσουν το… μαγικό χαρτάκι με το εισιτήριο!

Η αποφασιστικότητα με την οποία οι ‘Φίλοι του Οδοντωτού’ ζήτησαν και πέτυχαν τελικά από την Hellenic Train την αύξηση των δρομολογίων μέσα στις γιορτές και δικαιώθηκε καθώς τα 2.200 περίπου επιπλέον εισιτήρια που εκδόθηκαν τα δύο τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έγιναν ανάρπαστα.

«Από την Παραμονή των Χριστουγέννων έως και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αν υπήρχε δυνατότητα, το τρένο θα μπορούσε να μεταφέρει έως και 20 χιλιάδες άτομα. Δεδομένων όμως των συνθηκών που προηγήθηκαν και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, τόσο το Διακοπτό όσο και τα Καλάβρυτα έγιναν και φέτος βασικοί τουριστικοί προορισμοί, γυρίζοντας σελίδα από τη μιζέρια της δύσκολης περιόδου μετά το καλοκαίρι» αναφέρει ο Γιάννης Καραπαναγιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού.


Απολογισμός σε αριθμούς

Τα Σαββατοκύριακα, την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα της Πρωτοχρονιάς, κινήθηκαν με το τρενάκι περίπου 4.500 άτομα. Τις καθημερινές μετά την Παραμονή των Χριστουγέννων έως και τις αρχές της εβδομάδας, κινήθηκαν με το τρενάκι πάνω από 3.500 άτομα. Έως και αύριο Σάββατο για τα Θεοφάνεια εκτιμάται ότι θα έχουν μετακινηθεί πάνω από 10 χιλιάδες ταξιδιώτες μέσα σε ένα 15ήμερο.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τις τοπικές αρχές, το δήμο Καλαβρύτων αλλά και το Υπουργείο Υποδομών και τον ΟΣΕ για την συνδρομή τους στο έργο του καθαρισμού της γραμμής και την αποκατάσταση της λειτουργίας τρένου. Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Καραπαναγιώτη, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για έργα συντήρησης της γραμμής αλλά και του τροχαίου υλικού και καθώς υπάρχουν φθορές αλλά και αυξημένη επικινδυνότητα διότι βρισκόμαστε προς το μέσον του χειμώνα.

Τα Καλάβρυτα

Με τη συνδρομή του τρένου, η ημερήσια επισκεψιμότητα παρέμεινε σταθερή και την Πρωτοχρονιά στην πόλη των Καλαβρύτων. «Τα Χριστούγεννα η πληρότητα πλησίασε το 100% ενώ την Πρωτοχρονιά είχαμε κάποιες ακυρώσεις από οικογένειες λόγω των ιώσεων. Η προσβασιμότητα που προσφέρει η περιοχή μας που βρίσκεται κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και το τρενάκι, έχουν καταστήσει τα Καλάβρυτα μετά την πανδημία έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινού προορισμούς» σχολιάζει ο Κώστας Δαφαλιάς, πρόεδρος των ξενοδόχων Επαρχίας Καλαβρύτων.

Κράτησαν και τα ορεινά της Αιγιάλειας

Παρά τις αρχικές προβλέψεις, πληρότητα καταγράφηκε στα καταλύματα της ορεινής Αιγιάλειας και για το τριήμερο από το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου έως και την Πρωτοχρονιά. Οι περισσότερες κρατήσεις είχαν γίνει για τα Χριστούγεννα όμως πολύς κόσμος έκλεισε τελικά και για την Πρωτοχρονιά. Στην παραλιακή ζώνη της Αιγιάλειας υψηλή επισκεψιμότητα καταγράφηκε τα Χριστούγεννα.

«Σημαντική συμβολή στην επισκεψιμότητα στη Ανατολική Αιγιαλεία είχε και φέτος το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού καθώς ο καιρός ήταν καλός και η ευρύτερη περιοχή ενδείκνυται για εκδρομές και ταξίδια. Και τα παράλια στα ανατολικά του Αιγίου είχαν αρκετό κόσμο φέτος αν και πολλοί αποχώρησαν πριν την Πρωτοχρονιά» αναφέρει ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ