2024-01-11 13:39:33
Φωτογραφία για Κ. Χατζηδάκης: O ανθρώπινος παράγοντας έπαιξε καθοριστικότατο ρόλο στο δυστύχημα των Τεμπών
«Καθοριστικότατο ρόλο έπαιξε ο ανθρώπινος παράγοντας στο δυστύχημα των Τεμπών, κάτι που φαίνεται και από τους διαλόγους που είχε ο σταθμάρχης με τους άλλους υπαλλήλους», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Δημήτρης Ράντος

athina984.gr

«Δεν μπορούμε να αθωώνουμε συμπεριφορές υπαλλήλων που συμπεριφέρθηκαν ανεύθυνα», σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος είχε το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε δυο υπουργικές του θητείες (2007-2009 και 2012-2013), επισημαίνοντας πάντως, ότι το πρόβλημα του ΟΣΕ, του πιο προβληματικού- όπως τον χαρακτήρισε – οργανισμού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη, είναι σύνθετο και δύσκολο να αντιμετωπιστεί. «Ο ΟΣΕ ήταν και παραμένει πολυτραυματίας, αν και σήμερα η κατάσταση έχει βελτιωθεί ως προς τα οικονομικά του αλλά και σε ζητήματα διαφάνειας», είπε χαρακτηριστικά.


Περιγράφοντας τις αρνητικές πτυχές της πραγματικότητας του ΟΣΕ, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, είπε ότι όταν ανέλαβε, οι δαπάνες μισθοδοσίας ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερες από τα έσοδα του οργανισμού, ενώ για κάθε ένα ευρώ έσοδα, ο ΟΣΕ ξόδευε 9,5 ευρώ, με το χρέος του να έχει εκτιναχθεί και για το λόγο αυτό, ο ίδιος ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης. «Το 2008 τα μηνιαία έσοδα από την σιδηροδρομική γραμμή της Μεσσηνίας ήταν 125 ευρώ, όταν οι μισθοί των δύο μηχανοδηγών ήταν 20.000 ευρώ, ποσό που αρκούσε για να πηγαίνουν οι επιβάτες στον προορισμό τους όχι με ταξί αλλά με λιμουζίνα», ανέφερε ο υπουργός.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ