2024-01-12 08:25:18
Φωτογραφία για POS και προμήθειες τραπεζών – Αρκετά υψηλές οι χρεώσεις

 



Οι πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αναμένεται να γίνουν συχνότερες καθώς η χρήση των POS είναι πλέον υποχρεωτική από ταξί, λαϊκές αγορές, περίπτερα, ψιλικατζίδικα και άλλους κλάδους. Οι πωλητές υποχρεούνται να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία IRIS online payments.

Όμως σημειώνεται ότι οι συναλλαγές με την χρήση καρτών επιφέρουν χρεώσεις, κάτι που σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις η αποδοχή πληρωμής μέσω κάρτας σε μικρές επιχειρήσεις είναι ασύμφορη.

Η προμήθεια των συναλλαγών στις τράπεζες:

Τράπεζα Πειραιώς: Η προμήθεια σε κάθε συναλλαγή με την Τράπεζα Πειραιώς κυμαίνεται από 0,80% έως 1%, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει η επιχείρηση, ενώ σχετικά με το IRIS Payments, η χρέωση της τράπεζας μπορεί να φτάσει έως τα 5 ευρώ το μέγιστο.

Εθνική Τράπεζα: Στην Εθνική τράπεζα, η προμήθεια ανά συναλλαγή με την χρήση του POS φτάνει έως το 1% και στο IRIS Payments η χρέωση κυμαίνεται από 0,20 έως 0,50 ευρώ.

Eurobank: Εάν η επιχείρηση προμηθευτεί το POS από την Eurobank, η προμήθεια σε κάθε συναλλαγή φτάνει το 1,25%.

Alpha Bank: Το κόστος της προμήθειας ανά συναλλαγή στην Alpha Bank είναι στο 0,70%, ενώ αναφορικά με το IRIS Payments, στα ηλεκτρονικά κανάλια είναι δωρεάν και σε ελάχιστες περιπτώσεις η χρέωση μπορεί να είναι από 0,20 ευρώ έως 0,50 ευρώ.

Σημειώνεται πως η τιμολόγηση μπορεί να διαμορφώνεται βάσει του κλάδου δραστηριότητας, τύπου κάρτας και κατόπιν συμφωνίας με την επιχείρηση.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΛΑ

«Μετά την αργία της Πρωτοχρονιάς όλοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών θα βρισκόμαστε κανονικά στις θέσεις μας από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, σε κάθε γειτονιά της πατρίδας μας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές που διαχρονικά μας εμπιστεύονται για τις αγορές τους αξιοποιώντας ιδανικά το τρίπτυχο, ποιότητα, ποικιλία, καλές τιμές», ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση προ ημερών η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαικών Αγορών και υπογράμμισε:

«Ταυτόχρονα όμως με τη νέα χρονιά υποδεχομαστε και μια νέα εποχή για τις λαϊκές αγορές με την καθολική εφαρμογή χρήσης Pos, μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, που καθίσταται πλέον υποχρεωτική προς όφελος όλων για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση καταναλωτών και πωλητών ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου μας».

Σημειώνεται, ότι από τους δικαιούχους πληρωμής με ηλεκτρονικά μέσα βάσει της ΚΥΑ εξαιρούνται:

τα άτομα με αναπηρία όρασης με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνωτα μηχανήματα αυτόματης πώλησης προϊόντων έως και την 31/12/2024

ieidiseis.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ