2024-01-12 23:21:59
Φωτογραφία για Από το φαρμακείο της φύσης...βότανα για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος!
Η παραδοσιακή ιατρική είναι το άθροισμα των γνώσεων,

των δεξιοτήτων και των πρακτικών που βασίζονται στις θεωρίες,

τις πεποιθήσεις και τις εμπειρίες των γηγενών κατοίκων διαφορετικών πολιτισμών, εξηγήσιμες ή μη, που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση της υγείας, όπως στην πρόληψη,

στη διάγνωση,

στη βελτίωση ή στη θεραπεία σωματικών και ψυχικών ασθενειών. 

Ορισμένα συστήματα παραδοσιακής ιατρικής υποστηρίζονται από τεράστιους όγκους βιβλιογραφίας και αρχεία με τις θεωρητικές έννοιες και τις πρακτικές δεξιότητες, πολλά από τα οποία περνούν από γενιά σε γενιά μέσω της λεκτικής διδασκαλίας. 

Μέχρι σήμερα, σε ορισμένα μέρη του κόσμου, η πλειοψηφία του πληθυσμού συνεχίζει να βασίζεται στη δική του παραδοσιακή ιατρική για να καλύψει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Όταν υιοθετείται εκτός της παραδοσιακής κουλτούρας της, η παραδοσιακή ιατρική αναφέρεται συχνά ως "συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική" - thalia/ntina


.............          #. Από το φαρμακείο της φύσης ιδιαίτερα αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού είναι:

-. για το κρυολόγημα και το συνάχι συνιστώνται: βρασμένο λεμόνι με μέλι και λίγο σκόρδο.

-. επίσης αλατόνερο-θαλασσόνερο για καθαρισμό της μύτης

-. γαργάρα με φασκόμηλο που ανακουφίζει το λαιμό και είναι καλό αντισηπτικό.

-. ακόμη το φασκόμηλο και ο σαμπούκος/κουφοξυλιά βοηθούν στη υποχώρηση του κρυολογήματος και της γρίπης/αφέψημα φύλλων 20-25gr σε 1 λίτρο νερό, πίνουμε 2-3 φλιτζάνια ροφήματα την ημέρα.

-. ενίσχυση του οργανισμού/ανοσοποιητικού έναντι κρυολογήματος, γρίπης κ. ά. με εχινάκεα και πρόπολη αλλά και συμπληρώματα διατροφής - μουρουνέλαιο, βιταμίνες C και Ε και ψευδάργυρο -. άμεση ανακούφιση στην καταρροή και γενικά στις ασθένειες του αναπνευστικού προσφέρουν τα αιθέρια έλαια πεύκου και ευκαλύπτου, με εισπνοές ή εντριβές ή εισπνοές ατμών από βρασμένα φύλλα ευκαλύπτου βοηθούν στην αποσυμφόρηση του βλεννογόνου της μύτης.

-. επίσης λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια ευκαλύπτου και αγριοκυπαρισσιού σ’ ένα μπολάκι νερό, όπως πάνω στο καλοριφέρ, ανακουφίζουν το αναπνευστικό και απολυμαίνουν την ατμόσφαιρα. - Νικόλας Σαμαρίδης, Ν.D

Φυσικοπαθητικός – Βοτανολόγος, Α.Π.Θ.

Σημ : Καμιά οδηγία παραδοσιακής χρήσης βοτάνων δεν υποκαθιστά την ιατρική αγωγή!

Σημειώσεις:

– Πριν δοκιμάσουμε οτιδήποτε είναι σημαντικό να συζητάμε τη χρήση του με το γιατρό μας.

– Οι πληροφορίες που παρέχονται προορίζονται μόνο για γενικούς ενημερωτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς, δεν προσφέρονται και δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή.

– To botanologia.gr είναι, αυστηρά, ένας ιστότοπος ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τα βότανα.

– Σε καμία περίπτωση, κανένα από τα υλικά που παρουσιάζονται δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική περίθαλψη ή την παρακολούθηση από ειδικευμένο ιατρό, ούτε πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια.

– Δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας

– Ελέγχουμε πάντα τις αλλεργίες μας ,ειδικά με τα αιθέρια έλαια.

– Δεν χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που παρέχονται για διάγνωση ή θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή ασθένειας, ή συνταγογράφηση φαρμάκων ή άλλης θεραπείας.

– Πάντα να μιλάμε με το γιατρό μας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο ή θρεπτικό, βοτανικό ή ομοιοπαθητικό συμπλήρωμα, ή χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε θεραπεία για ένα πρόβλημα υγείας.

– Εάν έχουμε ή υποψιαζόμαστε ότι έχουμε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, επικοινωνούμε αμέσως με το γιατρό μας.

– Δεν παραβλέπουμε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή την καθυστέρηση στην αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής, επειδή γνωρίζουμε κάτι σχετικό.
botanologia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ