2024-01-18 08:32:04
Φωτογραφία για Οι Σέρρες σαρώνουν στο Netflix



Θα μπορούσε άνετα να έχει ως και τη διαδρομή του Casa de Papel, με την έννοια πως ο ισπανικός θρίαμβος προβλήθηκε πρώτα σε ισπανικό δίκτυο και πήγε άπατη η σειρά και αγόρασε την πρώτη σεζόν το Netflix για να γίνει hit και να οδηγήσει σε όλη αυτή τη φρενίτιδα.



Προφανώς, οι Σέρρες δεν θα οδηγήσουν σε αυτή τη φρενίτιδα παγκοσμίως, αλλά ίσως μέσα από την πλατφόρμα να βρουν το καύσιμο για να ωθήσουν τον ΑΝΤ1 στην παραγωγή μιας 2ης σεζόν.



Το γράφουμε αυτό γιατί σε επίπεδο δυναμικής σεναρίου και στόρι, οι Σέρρες είναι μια σειρά που θα μπορούσε να γίνει ένα καλό εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής μυθοπλασίας σε άλλες αγορές του Netflix, όπως το ίδιο πιστεύουμε θα ισχύσει και με το Σώσε Με, επίσης παραγωγής ΑΝΤ1+.

Είναι πάντως αξιοπρόσεκτο ότι δύο χρόνια η σειρά δεν είχε γίνει τόσο δημοφιλής όσο είναι ήδη σε αυτά τα πρώτα της 24ωρα στο Netflix και επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, ότι η ελληνική μυθοπλασία θα επιβιώσει και θα εξελιχθεί μόνο μέσα από αυτό το μονοπάτι κι όχι με το μονοπάτι των 100-200 επεισοδίων τη σεζόν.

Δεν γίνεται δηλαδή να είχαμε στο ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης τόσες ωραίες σειρές που ήταν των 25-30 επεισοδίων και με επεισόδια διάρκειας 20-25 λεπτών και τώρα να πιέζουμε τόσο για να βγάζουμε 50λεπτα επεισόδια, όπου το πράγμα γίνεται σαπουνόπερα.

Κι αυτό που συμβαίνει φέτος με την κατηφόρα της ελληνικής μυθοπλασίας που έχει βγει σε τέτοια πληθώρα, είναι επίσης ένα μήνυμα.



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ