2024-01-29 12:05:56
Φωτογραφία για Ο ύπνος στο απόλυτο σκοτάδι μας κάνει καλό;
Ο καλός ύπνος θεωρείται από τους ειδικούς ως ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες για την προώθηση της μακροζωίας.

Αν δεν κοιμόμαστε καλά επηρεάζει επίσης αρνητικά την ημέρα μας, καθώς τις ώρες του ύπνου, το σώμα ενεργοποιεί μια ολόκληρη σειρά μηχανισμών επιδιόρθωσης, οι οποίοι επηρεάζουν την γενικότερη ευεξία του οργανισμού μας.

Η θεωρία της πλαστικότητας του εγκεφάλου λέει ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος για τον εγκέφαλο να αναπτυχθεί, να αναδιοργανωθεί, να αναδομηθεί και να δημιουργήσει νέες νευρικές συνδέσεις.

Έτσι, η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητά μας να σκεφτούμε καθαρά, να σχηματίσουμε αναμνήσεις, επηρεάζει την παραγωγικότητα, την προσοχή και τη συγκέντρωσή μας.

Γιατί είναι κακό να κοιμάσαι με αναμμένο φως

Το μπλε φως είναι ο εχθρός της ξεκούρασης. Το να κοιτάς τις οθόνες πριν αποκοιμηθείς όχι μόνο δεν προκαλεί χαλάρωση του σώματος αλλά καταστέλλει την αυθόρμητη έκκριση μελατονίνης που συνδέεται στενά με το σκοτάδι.


Επιπλέον, η έκθεση στο φως σε ακατάλληλες ώρες μπορεί να διαταράξει τους κιρκάδιους ρυθμούς ύπνου-εγρήγορσης με βαθιά επίδραση στη σωματική και ψυχική υγεία. Μη το συγχέρεις με το πρωί, γιατί τότε έχουμε ανάγκη το φως του ήλιου που μας βοηθά να ξυπνήσουμε και ευθυγραμμίζει το εσωτερικό μας ρολόι με το εξωτερικό περιβάλλον.

Επιπλέον, το νυχτερινό φως φαίνεται να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις μεταβολικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης ανοχής στη γλυκόζη και της μειωμένης ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

5 οφέλη του ύπνου στο σκοτάδι

-Σε παίρνει ο ύπνος νωρίτερα και πιο εύκολα

-Κάνει καλό στα μάτια, που δεν υποβάλλονται σε περιττό άγχος και δεν κουράζονται

-Ο κιρκάδιος ρυθμός τηρείται και το σώμα είναι πιο ισορροπημένο

-Το μυαλό είναι επίσης πιο ισορροπημένο και με τον καλύτερο ύπνο καταπολεμάς το άγχος και την κατάθλιψη

-Ο καρκάδιος ρυθμός μπορεί επίσης να επηρεάσει τις μεταβολικές διεργασίες, όπως ο μεταβολισμός της γλυκόζης. Ο ύπνος στο σκοτάδι σε βοηθά να κοιμάστε καλύτερα, κάτι που σας βοηθά να μην παίρνεις βάρος

Πώς να συνηθίσεις να κοιμάσαι στο απόλυτο σκοτάδι

1.Κλείσε τα παντζούρια. Εάν δεν έχεις, χρησιμοποίησε κουρτίνες συσκότισης που εμποδίζουν το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού φωτός.

2.Μείωσε ή η εξάλειψέ την τεχνολογία στην κρεβατοκάμαρα. Μπορεί να είναι χρήσιμο να απενεργοποιήσεις το τηλέφωνο ή να το κλείσεις στο συρτάρι δίπλα στο κρεβάτι. Ακόμη και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως η τηλεόραση, θα πρέπει να καταργηθούν στην κρεβατοκάμαρα.

3.Η χρήση μάσκας ύπνου θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

4.Η αυξανόμενη έκθεση στο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει θετικά αποτελέσματα στον ύπνο τη νύχτα.

5. Η ακρόαση ενός διαλογισμού πριν από τον ύπνο έχει ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα.
Πηγή themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ