2024-01-29 15:42:55
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο σταθμό  Βενιζέλου του Μετρό
Στην συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Άκτωρ Αλέξανδρος Εξάρχου προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες της οριστικής αποκατάστασης και απόδοσης του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου.

Της Φανής Χαρίση

newsbomb.gr

Έτσι από σήμερα, μετά από ολόκληρα 17 χρόνια το σημείο που ήταν κατειλημμένο από λαμαρίνες- τόσο το οδόστρωμα όσο και τα πεζοδρόμια- παραδίδεται προς χρήση στα οχήματά και στους πεζούς και στις δύο οδούς - Εγνατία και Βενιζέλου- ενώ παράλληλα αναδιαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια για χρήση τους από τους πεζούς με τους καταστηματάρχες να υποδέχονται με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη νέα κατάσταση καθώς επί πολλά έτη οι βιτρίνες των καταστημάτων τους βρίσκονταν πίσω από τις προστατευτικές λαμαρίνες του εργοταξίου.


Το έργο της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου είχε βαλτώσει για πολλά χρόνια ενώ με την εξαγορά της Άκτωρ από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ οι εργασίες επανεκκίνησαν με γοργούς ρυθμούς και ολοκληρώνονται ενώ αποτελεί δέσμευση της κατασκευάστριας εταιρείας οτι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί προς χρήση το Νοέμβριο του 2024.

«Είναι γεγονός ότι η υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου για την πόλη της Θεσσαλονίκης αυτό του μετρό, επέφερε επί μακρών και ταλαιπωρία και καχυποψία. Καχυποψία στην κοινωνία και ταλαιπωρία στους πολίτες γιατί πολλές φορές τα αργά συνοδεύονται από αποκλεισμούς δρόμων που πρέπει να γίνουν για να υλοποιηθούν τα έργα. Σήμερα με ρεαλιστική αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνεται αυτή η πολύχρονη ταλαιπωρία των πολιτών και υλοποιείται και παραδίδεται στους πολίτες ένα έργο. Απελευθερώνονται δρόμοι και επιστρέφουν στους πολίτες μετά από 17 έτη ταλαιπωρίας και αναμονής. Συνεπώς μαζί με τον ιδιωτικό τομέα που έχει ανεβάσει σημαντικά ταχύτητες δεσμευόμαστε όπως το έχει πει και εργάζεται αόκνως ο υπουργός ότι το Νοέμβριο του 2024 θα λειτουργήσει το μετρό στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμαστε για την επέκταση του στην Καλαμαριά τους αμέσως επόμενους μήνες αλλά και για την ακόμη μεγαλύτερη επέκτασή του, μέσα από σχεδιασμό και μελέτες, προς τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σταϊκούρας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός κ. Ταχιαός τόνισε «ανοίγουμε μετά απο 17 χρόνια δύο δρόμους που είναι πολύ σημαντικοί και αυτό σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για το έργο " προσθέτοντας ότι το μετρό θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2024. "Θα δείτε όλοι ότι το Νοέμβριο το μετρό θα είναι σε λειτουργία» είπε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι όπως είχαν υποσχεθεί «στον υπουργό και στην κυβέρνηση το μετρό θα τελειώσει. Το μετρό θα τελειώσει το Νοέμβριο του 24, παρά τους καλοθελητές που θα ήθελαν να αποτυγχάνουμε, κάθε μέρα αποδεικνύουμε ότι το μετρό θα τελειώσει το Νοέμβριο του 2024. Επιτέλους για την Θεσσαλονίκη». Ο κ. Εξάρχου μάλιστα έκανε λόγο «για καλοθελητές των Αθηνών που επιθυμούν να μην τελειώσει το μετρό» τονίζοντας ό,τι «θα το τελειώσουμε»

Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος της Άκτωρ για το Μετρό της Θεσσαλονίκης| 

Οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώνονται εντός των επομένων ωρών και έτσι σε λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο τον άξονα της Εγνατίας θα διεξάγεται πλέον σε τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση, ενώ τρεις λωρίδες θα διαθέτει και η οδός Βενιζέλου σε όλο το μήκος της.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ