2024-01-29 21:33:45
Φωτογραφία για Η Γερμανία συνεχίζει να προσφέρει εισητήρια 49 ευρώ για  μέσα μεταφοράς και το 2024
Οι ταξιδιώτες μπορούν ακόμη να επωφεληθούν από το εισιτήριο των 49 ευρώ για τα δημόσια μέσα μεταφοράς της Γερμανίας το 2024.

Από τότε που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του περασμένου έτους, το εισιτήριο των 49 ευρώ για τα δημόσια μέσα μεταφοράς της Γερμανίας έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές.

euronews.com

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Γερμανοί αγόρασαν το « Deutschlandticket » τον πρώτο μήνα μετά την κυκλοφορία του.

Το πάσο - το οποίο προσφέρει απεριόριστες μετακινήσεις σε όλα τα τοπικά και περιφερειακά μέσα μαζικής μεταφοράς - χαιρετίστηκε από τις αρχές ως «η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών στη γερμανική ιστορία».

Η κυβέρνηση έχει πλέον επιβεβαιώσει ότι το εισιτήριο θα συνεχίσει να προσφέρεται το 2024 και ότι η τιμή θα παραμείνει ίδια μέχρι το τέλος του έτους.

Πέρυσι, τα αφεντικά των μεταφορών προειδοποίησαν ότι η χαμηλή τιμή ήταν μη βιώσιμη.


Οι τοπικές και περιφερειακές εταιρείες συμπιέζονται από τον υψηλό πληθωρισμό, δήλωσε ο επικεφαλής της αρχής μεταφορών MVG του Μονάχου , Ingo Wortmann, αλλά τα έσοδα από τα εισιτήρια παραμένουν χαμηλά.

«Μέχρι στιγμής, η πολιτική έχει απορροφήσει τη διαφορά στα προηγούμενα έσοδα για την εταιρεία μεταφορών», είπε στην Abendzeitung, μια καθημερινή εφημερίδα στη Γερμανία.

Αναμενόταν αύξηση των τιμών αυτόν τον μήνα, αλλά οι υπουργοί Μεταφορών αποφάσισαν να εκχωρήσουν εκ νέου πόρους που δεν δαπανήθηκαν από το 2023 για να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα φέτος.

Τι είναι το Deutschlandticket;

Γνωστό και ως «εισιτήριο D», το πάσο χαμηλού κόστους κοστίζει επί του παρόντος 49 € το μήνα ή περίπου 1,60 € την ημέρα. Ισχύει σε όλα τα αστικά λεωφορεία, μετρό και τραμ σε δήμους σε όλη τη Γερμανία, καθώς και σε συγκοινωνίες μικρών και μεσαίων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των τρένων . Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τρένα μεγάλων αποστάσεων που εκτελούνται από την DB Fernverkehr AG (συμπεριλαμβανομένης της RE) ή άλλους παρόχους όπως η FlixTrain (IC, EC, ICE).

Το μηνιαίο πάσο είναι το διάδοχο πρόγραμμα του εισιτηρίου των 9 € ανά μήνα που δοκιμάστηκε το καλοκαίρι του 2022.

Το εξαιρετικά φτηνό πάσο, που εισήχθη για την καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία , ήταν εξαιρετικά δημοφιλές. Πάνω από 52 εκατομμύρια εισιτήρια πουλήθηκαν για ταξίδια τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τρένα της δημόσιας συγκοινωνίας S-Bahn του Βερολίνου σταθμευμένα σε γραμμές στο Βερολίνο, Γερμανία. Τα τραμ περιλαμβάνονται στο μηνιαίο πάσο. AP Φωτογραφία

Η ένωση γερμανικών εταιρειών μεταφορών VDV ισχυρίζεται ότι εξοικονόμησε περίπου 1,8 εκατομμύρια τόνους εκπομπών άνθρακα κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών.

Η τιμή των 9 ευρώ δεν ήταν βιώσιμη μακροπρόθεσμα - αλλά το εισιτήριο των 49 ευρώ είναι επίσης πολύ δημοφιλές, καταρρέοντας τον ιστότοπο της Deutsche Bahn όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

Από τα 3 εκατομμύρια άτομα που το αγόρασαν κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα μετά την κυκλοφορία του, τουλάχιστον 750.000 δεν έχουν κάνει ποτέ συνδρομή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πέρυσι, οι προτάσεις για αύξηση της τιμής συναντήθηκαν με σφοδρή πολιτική αντίθεση.

Προς το παρόν, η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν το έλλειμμα, μετριάζοντας τον αντίκτυπο που έχει ο πληθωρισμός και το κόστος υλικών στις εταιρείες δημόσιων μεταφορών.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ