2024-02-04 11:10:04
Φωτογραφία για Πετρουλάκης για Σασμό: «Καμαρώνω κρυφά που έβαλα μία ξεχασμένη λέξη στο λεξιλόγιο των Ελλήνων»
Ο Σπύρος Πετρουλάκης είναι ο συγγραφέας πολλών επιτυχημένων βιβλίων και ένα από αυτά είναι το «Ναυάγιο» στο οποίο βασίζεται η ομώνυμη σειρά του MEGA αλλά και ο Σασμός.

Ο ίδιος μιλά για την επιτυχία της σειράς του Alpha ενώ αποκαλύπτει ποιο άλλο από τα βιβλία του θα μπορούσε να μεταφερθεί στη μικρή ή και στη μεγάλη οθόνη.

Τι είναι πιο δύσκολο; Η αρχή, η μέση ή το τέλος ενός βιβλίου;

Το δύσκολο είναι να βρεις την ουσία. Το τι θες να πεις στον αναγνώστη. Εγώ, όταν βρω την ιστορία μου, φτιάχνω ένα σχεδιάγραμμα, το οποίο έχει αρχή, μέση και τέλος, και το ακολουθώ, όχι πιστά, γιατί πολλές φορές οι ήρωες σε οδηγούν αλλού'. Το τέλος δεν αλλάζει, αλλάζουν όμως τα ενδιάμεσα.

Υπάρχει κάποιο βιβλίο σας που έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σας;

Μέχρι πρόσφατα ήταν το «Κατά Ιωάννη», μέχρι που έγραψα το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, το οποίο έχει πάρει μία θέση δίπλα του.


Ο «Σασμός» προβάλλεται φέτος για τρίτη σεζόν. Εσείς περιμένατε να έχει αυτή την ανταπόκριση και την αποδοχή του κοινού;

Την πρώτη χρονιά ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα, γιατί είχε πολύ υψηλή τηλεθέαση και δεν το περίμενα. Μετά ακολούθησε η δεύτερη σεζόν, που και πάλι είχε επιτυχία, και τώρα η τρίτη. Δεν περίμενα τόση ανταπόκριση από τον κόσμο, η οποία ξεκίνησε πριν αρχίσει η σειρά, καθώς ο κόσμος έψαχνε τι είναι ο σασμός. Η λέξη αυτή μπήκε στην ελληνική πραγματικότητα και καμαρώνω κρυφά που έβαλα μία ξεχασμένη λέξη στο λεξιλόγιο των Ελλήνων. Και πιστεύω πως η σειρά αυτή θα μείνει αρκετά χρόνια στη θύμηση του κόσμου όταν τελειώσει.

Η επιτυχία αυτών των δύο σειρών σάς έχει βοηθήσει;

Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Με έχει γνωρίσει ο κόσμος, με έχουν ξαναθυμηθεί. Και έχει βοηθήσει και τα βιβλία μου. Ήταν μία σημαντική βοήθεια για εμένα αυτό.

Το Διαδίκτυο πια έχει μία τεράστια δύναμη και πολλά βιβλία υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή. Φοβάστε πως κάποια στιγμή ο κόσμος θα σταματήσει να αγοράζει βιβλία;

Νομίζω πως όχι. Με το βιβλίο λειτουργούν όλες οι αισθήσεις σου. Η αφή και ο ήχος με το να γυρίζεις μία σελίδα, η μυρωδιά, η οποία δεν αντιγράφεται, και με τον καιρό το χαρτί έχει εξαιρετικό άρωμα. Πιστεύω πως το βιβλίο δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Τουλάχιστον για την επόμενη 20ετία. Στην καρδιά των ανθρώπων θα μείνουν πάντα τα βιβλία.

Υπάρχει κάποιο από τα βιβλία σας που να θέλετε να γίνει σειρά;

Επειδή τα αγαπώ τόσο πολύ όλα, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Το «Κατά Ιωάννη» θα μπορούσε να γίνει μία φανταστική ταινία ή ένα σίριαλ 10 επεισοδίων.

Τι να περιμένουμε από εσάς τους επόμενους μήνες;

Στις 29 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το νέο μου βιβλίο, το οποίο είναι ένας ύμνος στη γυναίκα. Τη δύναμη της γυναίκας και την προσπάθειά της να ζήσει. Είναι πολύ επίκαιρο, παρότι η κύρια ιστορία μας ξετυλίγεται το 1955 μέσω εμφυλίου και θα πάμε στο παλαιό Τρίκερι, στο νησί που έζησαν εξόριστες 5.000 γυναίκες.

Πηγή mytv

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένας δακτύλιος του Αϊνστάιν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένας δακτύλιος του Αϊνστάιν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ