2024-02-08 08:43:43
Φωτογραφία για Τρένο χτύπησε σε δέντρο και εκτροχιάστηκε κοντά στο Thetford με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί
Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά όταν επιβατική αμαξοστοιχία χτύπησε ένα μεγάλο δέντρο στη γραμμή και εκτροχιάστηκε.

Η υπηρεσία East Midlands Railway βγήκε εν μέρει από τις ράγες μεταξύ Thetford και Harling Road στο Norfolk το βράδυ της Τρίτης, καθοδόν προς το Norwich.

BBC News

Η εταιρεία είπε ότι όλοι οι επιβάτες και το προσωπικό "εκκενώθηκαν με ασφάλεια από το τρένο".

Τριάντα ένας επιβάτες βρίσκονταν στο δρομολόγιο, το οποίο ξεκίνησε στο Λίβερπουλ το απόγευμα της Τρίτης.

Η αστυνομία, το ασθενοφόρο και η πυροσβεστική κλήθηκαν στο σημείο στο νοτιοδυτικό Νόρφολκ περίπου στις 21:15 GMT.

Τα τρένα στη γραμμή περνούν μέσα από το δάσος Thetford

Η Network Rail, η οποία κατέχει και εκμεταλλεύεται σιδηροδρομική υποδομή, ανέφερε ότι τα επόμενα ταξίδια κανονίστηκαν μετά τη συντριβή, με τους επιβάτες να φτάνουν στο Νόριτς μέχρι τη 01:00 της Τετάρτης.


Ανέφερε ότι ο τραυματισμένος επιβάτης αξιολογήθηκε με ελαφρύ τραυματισμό στο ισχίο και μπόρεσε να επιβιβαστεί με «ασφάλεια» στο τρένο ανάκτησης.

Η βρετανική αστυνομία μεταφορών, η οποία επίσης παρευρέθηκε στο σημείο, είπε ότι το τρένο "εκτροχιάστηκε μερικώς στο μπροστινό μέρος" αλλά "το βαγόνι παρέμεινε όρθιο".

Η Network Rail Anglia είπε στο X ότι γίνονται εργασίες για να καθαριστεί το δέντρο και να μεταφερθεί το τρένο σε "ασφαλή τοποθεσία".

Ανέφερε ότι τα πληρώματα θα εργαστούν για να επισκευάσουν τη γραμμή και να την ανοίξουν ξανά "το συντομότερο δυνατό".

Ο εκτροχιασμός ανάγκασε την ακύρωση των τρένων όλη την Τετάρτη

Ένας μηχανικός στο σημείο είπε στο BBC ότι όλοι στο πλοίο είχαν μια «πολύ, πολύ τυχερή απόδραση».

Σε μια δήλωση, η East Midlands Railway ανέφερε ότι το δρομολόγιο στις 15:51 από την Liverpool Lime Street "χτύπησε ένα δέντρο στη γραμμή κοντά στο σταθμό Thetford, προκαλώντας μερικό εκτροχιασμό του προπορευόμενου βαγονιού".

Ανέφερε ότι το βαγόνι παρέμεινε όρθιο, με όλους τους πελάτες και το προσωπικό να "εκκενώθηκαν με ασφάλεια από το τρένο".

«Υπάρχει ζημιά στη γραμμή, η οποία θα αξιολογηθεί πλήρως μόλις μετακινηθεί το τρένο», πρόσθεσε η εταιρεία.

«Σε αυτό το στάδιο δεν αναμένουμε ότι κάποια δρομολόγια θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν μεταξύ Ely και Norwich την Τετάρτη, ενώ θα πραγματοποιούνται οι επισκευές».

Στη σκηνή - Richard Daniel, BBC News, Norfolk

Αυτό το τρένο θα χτυπούσε τη γραμμή αυτή τη στιγμή, πιθανότατα με ταχύτητες έως και 90 μίλια/ώρα (145 χλμ/ώρα).

Έχω δει ζημιές στο μπροστινό μέρος του τρένου, σπασμένα παράθυρα - είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι μόνο ένας από τους 31 επιβάτες τραυματίστηκε ελαφρά.

Το προσωπικό του Network Rail εδώ υπολογίζει ότι ο οδηγός κατάφερε να πατήσει τα φρένα έκτακτης ανάγκης πολύ σύντομα επειδή το τρένο ταξίδεψε περίπου ένα τέταρτο του μιλίου πιο κάτω από τη γραμμή.

Σήμερα το πρωί, περίπου στις 05:00, οι μηχανικοί εδώ κατάφεραν να ανεβάσουν αυτό το τρένο σε τετράγωνα και, σιγά σιγά, να το επαναφέρουν στην πίστα.

Υπέστη μεγάλη ζημιά στους μπροστινούς τροχούς και το φορείο στο μπροστινό μέρος υπέστη την πρόσκρουση. Λίγο αργότερα σήμερα, θα πάρουν εξοπλισμό για να ρυμουλκήσουν το τρένο μακριά.

Οι μηχανικοί εργάστηκαν όλη τη νύχτα στο κατεστραμμένο τρένο

Οι μηχανικοί που εξέτασαν τη σκηνή το πρωί της Τετάρτης είπαν ότι οι τροχοί υπέστησαν μεγάλη ζημιά στη σύγκρουση, πράγμα που σήμαινε ότι το τρένο θα ήταν δύσκολο να κινηθεί

Αρκετοί υπάλληλοι κοίταξαν το μπροστινό μέρος του τρένου και κούνησαν το κεφάλι τους με δυσπιστία.

Μηχανικοί επιθεώρησαν τη γραμμή, η οποία αναμένεται να παραμείνει κλειστή όλη την Τετάρτη

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων της Ανατολικής Αγγλίας είπε ότι δύο ασθενοφόρα, τέσσερα οχήματα αξιωματικών ασθενοφόρων, η Ομάδα Αντίδρασης Επικίνδυνης Περιοχής και ένα αυτοκίνητο απόκρισης από το ασθενοφόρο της East Anglian εστάλησαν στο σημείο.

«Ένας επιβάτης από το τρένο αξιολογήθηκε για ελαφρά τραύματα και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο», ανέφεραν.

Μηχανικοί την Τετάρτη έκοβαν δέντρα κοντά στο σημείο όπου υπέστη ζημιές το τρένο

Ο Stephen Deaville, της Network Rail Anglia, είπε ότι η εταιρεία είχε ένα εκτεταμένο σχέδιο διαχείρισης της βλάστησης για να κρατά τα δέντρα μακριά από τις γραμμές.

«Είναι πάντα πολύ δύσκολο να προβλέψεις πού μπορεί να πέσει τυχαία ένα δέντρο», είπε.

«Υπάρχουν εκατομμύρια δέντρα δίπλα στις διαδρομές μας και δεν είναι πάντα δυνατό να μαζέψουμε κάθε δέντρο που μπορεί να κινδυνεύει, ιδιαίτερα αν έχουν εξασθενήσει στις πρόσφατες καταιγίδες».

Επιθεωρητές του Κλάδου Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων έχουν σταλεί στο σημείο για να συγκεντρώσουν στοιχεία.

Θα προβούν σε προκαταρκτική εξέταση πριν αποφασίσουν εάν θα πρέπει να ξεκινήσει έρευνα.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Greater Anglia, η οποία χρησιμοποιεί επίσης τη γραμμή, δήλωσε: «Ένα τρένο που εκμεταλλεύεται άλλη εταιρεία τρένων εκτροχιάστηκε μεταξύ Thetford και Harling Road - όλες οι γραμμές είναι αποκλεισμένες.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε εκτίμηση για το πότε θα ανοίξει ξανά η γραμμή - μην ταξιδεύετε μεταξύ Νόριτς και Έλι, καθώς οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες που διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς έχουν ακυρωθεί ή αναθεωρηθεί».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ