2024-02-08 22:44:42
Φωτογραφία για Βίνης (ΕΡΓΟΣΕ) στην εξεταστική για τα Τέμπη: Οι καταγγελίες οδήγησαν στην καθυστέρηση της τηλεδιοίκησης
Στις πολλές και αβάσιμες καταγγελίες που ουσιαστικά πάγωσαν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της σύμβασης 717 και κατ’ επέκταση της τηλεδιοίκησης, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη τραγωδία των Τεμπών, ο Χρήστος Βίνης, πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ.

iefimerida.gr

Σύμφωνα με τον κ. Βίνη, οι καταγγελίες του τότε στελέχους της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστου Κατσιούλη καθυστέρησαν τη τηλεδιοίκηση. Όπως είπε ο κ. Κατσιούλης είχε θέσει ζητήματα ασφάλειας, τα οποία όφειλε να εξετάσει και για αυτό ζήτησε από το ΤΕΕ, τον αρμόδιο ανεξάρτητο τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας, ο οποίος απεφάνθη καταρρίπτοντας τις καταγγελίες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βίνης ανέφερε ότι ο κ. Κατσιούλης είχε καταθέσει πίνακα στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, με τον οποίο επικαλείται διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, όταν έχουν προηγηθεί χρονικά δύο επιστολές της κατασκευάστριας Bombardier που όχι μόνο βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά διότι έχει παρέλθει η τεχνολογία αυτών των συστημάτων, αλλά και ότι δεν μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια.


Επιπλέον, κατέθεσε έγγραφα στην επιτροπή τα οποία αποδεικνύουν, όπως είπε, ότι ο κ Κατσιούλης ότι είχε στήσει εταιρεία με τον πατέρα του η οποία τοποθετούσε ακριβώς αυτά τα συστήματα. Τα συστήματα δηλαδή για τα οποία δεν υπήρχαν ανταλλακτικά, σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση της κατασκευάστριας εταιρείας, Bombardier, αλλά ούτε και μπορούσαν να πιστοποιηθούν από τον πάροχο δάνειας εμπειρίας, την Alstom, επειδή ήταν ξεπερασμένης τεχνολογίας.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ