2024-02-12 09:46:05
Φωτογραφία για Η Deutsche Bahn ξεκινά τις δοκιμές για Internet υψηλής ταχύτητας στα τρένα
Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη δοκιμές στην υποδομή για τη δημιουργία διαδρόμων 5G κατά μήκος των γραμμών της, ανοίγοντας το δρόμο για internet υψηλής ταχύτητας στα τρένα.

railway-news.com

Μέσω του ερευνητικού έργου Gigabit Innovation Track (GINT), νέοι ραδιοιστοί εγκαθίστανται και δοκιμάζονται από τον πάροχο δικτυακού εξοπλισμού Ericsson, τον πάροχο τηλεπικοινωνιών O2 Telefónica και τον χειριστή ραδιοιστών Vantage Towers.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός αυτών των ιστών μειώνει σημαντικά τον χρόνο κατασκευής σε σύγκριση με την τυπική υποδομή, επιτρέποντας αυτό το ορόσημο να επιτευχθεί μόλις οκτώ μήνες από την έναρξη του έργου και την ειδοποίηση χρηματοδότησης BMDV .

Η Vantage Towers χρειάστηκε μόλις έναν μήνα για να κατασκευάσει τους 13 ραδιοιστούς

Μια δοκιμαστική διαδρομή δέκα χιλιομέτρων που παρέχει internet υψηλής ταχύτητας στα τρένα βρίσκεται τώρα σε λειτουργία στα νότια του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.


Ο Δρ Volker Wissing, Ομοσπονδιακός Υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων και Μεταφορών είπε:

«Από την απόφαση χρηματοδότησης έως την έναρξη λειτουργίας σε μόλις οκτώ μήνες – αυτή είναι η ταχύτητα που χρειαζόμαστε κατά την επέκταση του δικτύου. Ελπίζω πολύ ότι σύντομα θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη γνώση που αποκτήθηκε εδώ στην υπόλοιπη επέκταση του δικτύου. Σε μια χώρα όπως η Γερμανία, οι επιβάτες δικαίως περιμένουν ότι θα μπορούν να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις και να σερφάρουν με υψηλή ταχύτητα χωρίς διακοπή ενώ ταξιδεύουν».

Αυτό το έργο στοχεύει να επιτρέψει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν υψηλούς ρυθμούς δεδομένων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους για αδιάλειπτη συνδεσιμότητα, καθιστώντας έτσι το τρένο μια πιο ελκυστική ταξιδιωτική επιλογή.

Επιπλέον, η υποδομή συμβάλλει στην περαιτέρω ψηφιοποίηση των σιδηροδρομικών λειτουργιών με το Future Rail Mobile Communication System (FRMCS), καθώς οι νέοι ιστοί έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε οι βιομηχανίες σιδηροδρόμων και κινητών επικοινωνιών να μπορούν να τους χρησιμοποιούν μαζί.

Οι νέοι παρατρόχιοι ιστοί δοκιμάζονται τώρα μαζί με συνδυασμούς ραδιοφωνικών μονάδων και κεραιών για κινητές επικοινωνίες και σιδηροδρομικό ραδιόφωνο.

Η Δρ Daniela Gerd tom Markotten, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DB για την ψηφιοποίηση και την τεχνολογία είπε:

«Θέλουμε οι ταξιδιώτες μας να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο τρένο. Αυτό περιλαμβάνει επίσης μια εξαιρετική εμπειρία τηλεφώνου και σερφ. Το έργο GINT δείχνει ότι μπορούμε να φέρουμε κινητές επικοινωνίες υψηλής ταχύτητας στο τρένο και στην πίστα σε χρόνο ρεκόρ. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μετατρέπουμε μόνο το τρένο σε κυλιόμενο γραφείο ή home cinema, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούμε τη βάση για μελλοντική ψηφιοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών με το FRMCS».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ