2024-02-13 06:37:34
Φωτογραφία για Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς στο μετρό της Νέας Υόρκης
34χρονος άνδρας σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμούς που ξέσπασαν μετά από καυγά μεταξύ ομάδων εφήβων σε σταθμό στο Μπρονξ.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν οι αρχές της μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Πολιτειών.

aljazeera.com

Πυροβολισμοί ξέσπασαν μετά από διαμάχη μεταξύ δύο ομάδων εφήβων σε αποβάθρα τρένου στο Μπρονξ τη Δευτέρα, καθώς υπάλληλοι γραφείου και φοιτητές ξεκινούσαν τη βραδινή τους μετακίνηση, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία είπε ότι ένας 34χρονος σκοτώθηκε, με τους τραυματίες να περιλαμβάνουν ένα 14χρονο κορίτσι, ένα 15χρονο αγόρι και έναν 71χρονο.

Η αστυνομία είπε ότι αναζητούσε τουλάχιστον έναν πυροβολητή, αν και δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομα.

«Δεν πιστεύουμε ότι ήταν τυχαίος πυροβολισμός. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό ήταν απλώς ένα άτομο που πυροβολούσε αδιάκριτα σε ένα τρένο. Πιστεύουμε ότι όλος αυτός ο πυροβολισμός προήλθε από μια διαμάχη μεταξύ δύο ομάδων που ξεκίνησε σε ένα τρένο», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικλ Κέμπερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Οι τηλεοπτικές ειδήσεις νωρίτερα έδειξαν μια σημαντική αντίδραση έκτακτης ανάγκης στον υπερυψωμένο σταθμό του μετρό Mount Eden Avenue, περίπου 14 χιλιόμετρα (9 μίλια) βόρεια της Times Square του Μανχάταν, και ένα τρένο του μετρό σταμάτησε στο σταθμό.

Ο μάρτυρας Efrain Feliciano, 61 ετών, είπε στην Daily News ότι «πετούσαν σφαίρες παντού».

«Είδα λάμψεις καθώς οι σφαίρες χτυπούσαν τον τοίχο», φέρεται να είπε ο Feliciano. «Μια γυναίκα κρατούσε ένα παιδί που ούρλιαζε».

Η βία με όπλα είναι συνηθισμένη στις ΗΠΑ σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες, αν και η πόλη της Νέας Υόρκης είναι πιο ασφαλής από άλλα μεγάλα αστικά κέντρα και οι πυροβολισμοί στο μετρό της πόλης είναι σπάνιες.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εξαφάνιση στη Λευκάδα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εξαφάνιση στη Λευκάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ