2024-02-15 19:50:07
Φωτογραφία για Κύπρος: Στο πλευρό του καθηγητή που μετέδωσε βίντεο του Μεσογαίας, ΟΕΛΜΕΚ και θεολόγοι



Μέτωπο υπεράσπισης του θεολόγου που μετέδωσε βίντεο του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στο μάθημα των Θρησκευτικών αναφορικά με τα δύο φύλα σε μαθητές τρίτης Λυκείου στην επαρχία Λευκωσίας και καταγγέλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας από τη βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου, συστήνει η ΟΕΛΜΕΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών Δημήτρης Ταλιαδώρος έκανε λόγο για «τρομοκρατία» εναντίον εκπαιδευτικών που επιτελούν τον ρόλο και την αποστολή τους, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. 

Το ΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ θα συνεδριάσει αύριο για να εξετάσει το ζήτημα της έρευνας που διεξάγει το Υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό, ενώ ο κύριος Ταλιαδώρος υπενθύμισε ότι το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ορίζει την Παιδεία ως ελληνική και χριστιανική. Επισήμανε ότι «εάν αυτό δεν μας αρέσει τότε να το αλλάξουμε» και διερωτήθηκε τι ακριβώς ξενίζει τα όσα αναφέρει το βίντεο ο Μητροπολίτης. Ζήτησε επίσης περισσότερο σεβασμό απέναντι στις επιστημονικές θέσεις που προέρχονται από έναν άνθρωπο για τον οποίο όσοι μίλησαν δεν κατέχουν «ούτε το ένα δέκατο των ακαδημαϊκών του γνώσεων.»

Ο θεολόγος Χρίστος Ευσταθίου ανέφερε ότι στο βίντεο ο Μητροπολίτης εξηγεί επιστημονικά τη φυσιολογία των δύο φύλων και επισήμανε ότι ο Ιεράρχης έχει περάσει «από τα σαλόνια της ΝASA», ενώ χαίρει διεθνούς αναγνώρισης αφού το βιογραφικό του περιλαμβάνει σπουδές με επιστημονικό εκτόπισμα που τον καθιστά μοναδικό στο πανελλήνιο. 

Ο κύριος Ευσταθίου ανέφερε ότι το βίντεο μεταδόθηκε στο μάθημα των θρησκευτικών στο κεφάλαιο για τις σχέσεις των δύο φύλων και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές για αναλύσεις μηνυμάτων και υποβολή ερωτήσεων, «χωρίς να εμπεριέχει το στοιχείο της ρητορικής μίσους.»

Ο θεολόγος υπογράμμισε ότι τέτοιο εκπαιδευτικό υλικό αποδεικνύει τη διάθεση των καθηγητών να δώσουν ερεθίσματα στα παιδιά για συζήτηση και εμβάθυνση σε μηνύματα και όχι να επιβάλουν με δογματισμό τις απόψεις τους.

alphanews.live

thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ