2024-02-22 09:25:39
Φωτογραφία για Βρέθηκε ο 31χρονος. Κοινωνική λειτουργός, είδε το SILVER ALERT και τον αναγνώρισε
Σώος βρέθηκε ο Alkhader Wesam, που αναζητούνταν με SILVER ALERT.

Συγκεκριμένα, ο ALKHADER WESAM, 31 ετών, πρόσφυγας από τη Συρία, εξαφανίστηκε από τη ΔΟΜΗ ΦΙΛOΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, το πρωί της 20/12/23.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους υπεύθυνους της Δομής, το απόγευμα της 03/01/2023 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, την 19/02/2024, δέχθηκε κλήση από εθελόντρια κοινωνική λειτουργό της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Εξάρχεια, που είχε δει το SILVER ALERT, για τον εντοπισμό του αναζητούμενου. Ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και οι αρμόδιες υπηρεσίες και διασταυρώθηκε ότι πρόκειται για τον αναζητούμενο.

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.


Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου

Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ