2024-03-01 09:59:16
Φωτογραφία για Γερμανία: Πιθανή νέα απεργία των τρένων μετά την κατάρρευση των συζητήσεων για τους μισθούς
Οι επιβάτες των σιδηροδρόμων στη Γερμανία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν άλλο ένα κύμα απεργιών μετά την κατάρρευση των μισθολογικών συνομιλιών μεταξύ της σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn και του συνδικάτου μηχανοδηγών.

dw.com

Οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της γερμανικής εθνικής σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn (DB) και του συνδικάτου μηχανοδηγών GDL κατέρρευσαν ξανά την Πέμπτη, αυξάνοντας την πιθανότητα περαιτέρω απεργιών στους σιδηροδρόμους .

Ένας εκπρόσωπος της DB είπε ότι ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας είχε κάνει "μεγάλους συμβιβασμούς" αλλά ότι το GDL "επιμένει δογματικά στις [απαιτήσεις] για μια εβδομάδα 35 ωρών με αμετάβλητη αμοιβή".

Ο διευθυντής ανθρωπίνων πόρων της DB, Μάρτιν Σέιλερ, δήλωσε ότι η εταιρεία «είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για μείωση των ωρών εργασίας που υπερβαίνουν κατά πολύ την προηγούμενη προσφορά μας», αλλά είπε ότι το συνδικάτο «αρνήθηκε να προχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες».


Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του GDL κατηγόρησαν τον Bahn ότι «διέρρευσε» εμπιστευτικές λεπτομέρειες από τις συνομιλίες στον Τύπο και εγκατέλειψαν τις διαπραγματεύσεις. Αφού η εφημερίδα Bild δημοσίευσε λεπτομέρειες από τις συνομιλίες, εκπρόσωποι του GDL είπαν ότι οι πληροφορίες θα μπορούσαν να προέρχονται μόνο από πηγές της DB, καθώς το σωματείο δεν έχει μιλήσει στην εφημερίδα "εδώ και χρόνια" λόγω των "ενοχλητικών και κατηγορητικών" ρεπορτάζ της.

Το GDL δεν θα σχολιάσει οι ίδιοι τις διαπραγματεύσεις, αλλά ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου για τη Δευτέρα.

Ποια είναι τα αιτήματα του σιδηροδρομικού συνδικάτου;

Το GDL εξακολουθεί να εμμένει στο βασικό του αίτημα για μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας για τους εργαζόμενους σε βάρδιες από 38 σε 35 ώρες. Επιπλέον, το συνδικάτο, με επικεφαλής τον Claus Weselsky, θέλει επίσης να διαπραγματευτεί συλλογικές συμβάσεις για τμήματα της σιδηροδρομικής υποδομής.

Η DB έχει μέχρι στιγμής απορρίψει και τα δύο σημεία.

Το GDL έχει παραλύσει μεγάλα τμήματα της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στη Γερμανία τέσσερις φορές με δύο απεργίες και δύο μεγαλύτερες απεργίες. Οι υπεραστικές, περιφερειακές και εμπορευματικές μεταφορές σταμάτησαν για μέρες.

Τα τελευταία νέα έρχονται κατά τη διάρκεια μιας συνεχιζόμενης διήμερης απεργίας στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες που κάλεσε ένα άλλο συνδικάτο, ο Βέρντι, σε πολλές ομοσπονδιακές πολιτείες.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ