2024-03-21 06:46:31
Φωτογραφία για Αγγλία: Οι μηχανοδηγοί πρόκειται να προχωρήσουν  ξανά τον Απρίλιο σε απεργίες.
Οι μηχανοδηγοί πρόκειται να απεργήσουν ξανά τον επόμενο μήνα ως μέρος μιας μακροχρόνιας διαμάχης για τους μισθούς και τους όρους.

bbc.com

Τα μέλη του Aslef σε 16 σιδηροδρομικές εταιρείες θα λάβουν μέρος σε κυλιόμενες μονοήμερες απεργίες μεταξύ 5 και 8 Απριλίου, μαζί με εξαήμερη απαγόρευση υπερωριών.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι η νέα βιομηχανική δράση ήταν να «αυξήσει την πίεση» στις εταιρείες τρένων για αύξηση μισθών.

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες είπαν ότι «κανείς δεν κερδίζει» όταν πραγματοποιούνται απεργίες και είπαν ότι θα προσπαθήσουν να ελαχιστοποιήσουν τη διακοπή των υπηρεσιών.

Η τελευταία ενέργεια είναι πιθανό να οδηγήσει σε ακυρώσεις και καθυστερήσεις.

Ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί στην επίλυση της διαμάχης μεταξύ των αφεντικών του Aslef και των σιδηροδρομικών εταιρειών από τότε που το συνδικάτο ξεκίνησε τις απεργίες για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2022. Περίπου 14 μονοήμερες απεργίες έχουν προκηρυχθεί κατά τη διάρκεια της 20μηνης διαμάχης


Η πιο πρόσφατη συμφωνία αμοιβών που τέθηκε στο τραπέζι απορρίφθηκε σχεδόν πριν από έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2023. Η προσφορά περιελάμβανε αυξήσεις μισθών 4% για δύο συνεχόμενα χρόνια, υπό τον όρο ότι οι οδηγοί θα αποδεχόντουσαν αλλαγές σε ολόκληρη τη βιομηχανία στην εκπαίδευση και θα διαπραγματευθούν αλλαγές σε πρότυπα εργασίας σε μεμονωμένους χειριστές.

Έκτοτε δεν έχουν γίνει επίσημες συνομιλίες.

Επιπλέον, οι οδηγοί του μετρό του Λονδίνου που είναι μέλη του συνδικάτου Aslef πρόκειται να προχωρήσουν σε απεργία τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Πότε θα γίνουν οι απεργίες; Παρασκευή 5 Απριλίου : Avanti West Coast, East Midlands Railway, West Midlands Trains και CrossCountry

Σάββατο 6 Απριλίου: Chiltern, GWR, LNER, Northern και TransPennine

Δευτέρα 8 Απριλίου: c2c, Greater Anglia, GTR Great Northern Thameslink, Southeastern, Southern/Gatwick Express, South Western Railway κύρια γραμμή και οδηγοί αποθήκης και SWR Island Line

Εκτός από τις αποχωρήσεις, τα μέλη του Aslef θα αρνηθούν να εργαστούν ημέρες ανάπαυσης από την Πέμπτη 4 έως το Σάββατο 6 Απριλίου και από τη Δευτέρα 8 έως την Τρίτη 9 Απριλίου, ανέφερε το σωματείο.

Ο Mick Whelan, γενικός γραμματέας του Aslef, είπε ότι το συνδικάτο κάλεσε τις εταιρείες τρένων και την κυβέρνηση να "έρθουν στο τραπέζι για ουσιαστικές συνομιλίες" για να διαπραγματευτούν μια νέα συμφωνία αμοιβών για τους μηχανοδηγούς, για τους οποίους είπε ότι δεν είχαν αυξηθεί μισθοί από το 2019 .

«Τα μέλη μας ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία - για άλλη μια φορά - υπέρ της απεργίας. Αυτές οι ψήφοι δείχνουν μια σαφή απόρριψη από τους μηχανοδηγούς της γελοίας προσφοράς που μας έκαναν τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

"Δώσαμε στην κυβέρνηση κάθε ευκαιρία να έρθει στο τραπέζι, αλλά είναι πλέον σαφές ότι δεν θέλουν να επιλύσουν αυτή τη διαφορά. Είναι χαρούμενοι που θα συνεχιστεί και θα συνεχιστεί".

Το 2021, ο διάμεσος μισθός για τους μηχανοδηγούς ήταν £59.189 ετησίως.

Οι φορείς εκμετάλλευσης τρένων υποστήριξαν ότι οι οδηγοί πρέπει να αλλάξουν τρόπους εργασίας για να αυξηθούν οι μισθοί, λόγω της οικονομικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει ο κλάδος και με δικαιοσύνη προς τους φορολογούμενους.

Αλλά ο Aslef είπε ότι οι οδηγοί καλούνται να θυσιάσουν τις συνθήκες εργασίας.

Η Rail Delivery Group, η οποία εκπροσωπεί εταιρείες τρένων, δήλωσε ότι ήθελε να επιλύσει τη διαφορά, αλλά υποστήριξε ότι η ηγεσία του Aslef «πρέπει να αναγνωρίσει ότι οι σκληρά πιεσμένοι φορολογούμενοι συνεχίζουν να συνεισφέρουν επιπλέον 54 εκατομμύρια £ την εβδομάδα μόνο για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες μετά την Covid.

«Κανείς δεν κερδίζει όταν η εργατική δράση επηρεάζει τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων και θα εργαστούμε σκληρά για να ελαχιστοποιήσουμε οποιαδήποτε αναστάτωση στους επιβάτες μας».

Ενώ η διαμάχη για τις αμοιβές και τους όρους είναι με τις ιδιωτικές εταιρείες τρένων, η κυβέρνηση ελέγχει πόσα χρήματα υπάρχουν στο τραπέζι και έχει τον τελευταίο λόγο για το τι προσφέρεται.

Το Υπουργείο Μεταφορών είπε ότι το Aslef ήταν το μόνο σιδηροδρομικό συνδικάτο που συνέχισε την απεργία, επισημαίνοντας ότι άλλες διαφορές, κυρίως με το συνδικάτο σιδηροδρομικών εργαζομένων RMT, είχαν επιλυθεί.

«Έχοντας επιλύσει τις διαφορές με όλα τα άλλα σιδηροδρομικά συνδικάτα, ο γραμματέας μεταφορών και ο υπουργός σιδηροδρόμων έχουν διασφαλίσει ότι υπάρχει στο τραπέζι μια προσφορά αμοιβής - λαμβάνοντας τους μέσους μισθούς των μηχανοδηγών από £ 60.000 έως £ 65.000», προστίθεται μια δήλωση.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ