2024-03-29 21:11:35
Φωτογραφία για ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ
Ενώ οι συνολικές εκπομπές των μεταφορών στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 29% τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, οι εκπομπές των σιδηροδρομικών μεταφορών έχουν μειωθεί δραματικά – παρά την αύξηση του αριθμού των επιβατών και του όγκου των εμπορευμάτων.

railway-international.com

Ενώ οι συνολικές εκπομπές των μεταφορών στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 29% τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, οι εκπομπές των σιδηροδρομικών μεταφορών έχουν μειωθεί δραματικά – παρά την αύξηση του αριθμού των επιβατών και του όγκου των εμπορευμάτων. Τα εμπορεύματα που μεταφέρονται σιδηροδρομικώς είναι σχεδόν εννέα φορές λιγότερο ρυπογόνα από τα εμπορεύματα που μεταφέρονται οδικώς. Τα σιδηροδρομικά ταξίδια επιβατών παράγουν επίσης πολύ χαμηλότερες εκπομπές από ό,τι ισοδύναμα ταξίδια με άλλα μέσα μεταφοράς.

Οι σιδηρόδρομοι θα χρειαστεί να επεκτείνουν δραματικά το μερίδιό τους στην επιβατική και εμπορευματική κίνηση τα επόμενα χρόνια, εάν θέλουμε να επιτευχθούν μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η ικανότητά τους να προσελκύουν και να απορροφούν επιπλέον κίνηση διέπεται από τρεις παράγοντες: χωρητικότητα, ελκυστικότητα και ενοποίηση με άλλους τρόπους μεταφοράς.


Οι καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην επέκταση της χωρητικότητας, στην ενίσχυση της απόδοσης και στη μείωση των εκπομπών

Η Thales αναπτύσσει σύνθετα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που προωθούν την οικολογικά υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη βασισμένη στη μάθηση και τη γνώση και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Συστήματα παροχής συμβουλών οδηγού (GreenSpeed™), Συστήματα Διαχείρισης Κυκλοφορίας (TMS) και συστήματα διαχείρισης της αυτόματης λειτουργίας τόσο των μετρό (Green CBTC) όσο και των αυτόνομων τρένων (RailBot™) βελτιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας μέσω προσεκτικά καθορισμένων στρατηγικών οδήγησης και υπολογίζοντας τη βέλτιστη επιτάχυνση και πέδηση προφίλ σε πραγματικό χρόνο.

Η πρόβλεψη συμβάντων δικτύου είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας για τη μείωση των απροσδόκητων στάσεων τρένων που προκαλούνται από εμπόδια στις γραμμές. Τα συστήματα επιτήρησης σταθμών θα αναλύουν επίσης την κατανάλωση ενέργειας σε πραγματικό χρόνο. Οι αισθητήρες τους θα καθορίσουν τις ακριβείς ενεργειακές ανάγκες ανάλογα με τις ροές των επιβατών για να διασφαλίσουν ότι η κατανάλωση ενέργειας ταιριάζει με τις απαιτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ εγγυώνται τα αναμενόμενα επίπεδα απόδοσης και χωρίς να θυσιάζεται η άνεση των επιβατών.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ