2024-04-10 21:19:37
Φωτογραφία για Ένα ολοκαίνουργιο τρένο κρεβατιού ξεκινάει στην Τουρκία αυτόν τον μήνα
Φωτογραφία: Shutterstock

Στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, τα ταξίδια με τρένο βιώνουν μια τεράστια αναζωογόνηση. Υπάρχουν πολλές νέες διαδρομές ύπνου και υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας για να ενθουσιαστείτε, αλλά δεν είναι μόνο να φτάσετε από το Α στο Β: υπάρχει επίσης ένα μοτίβο που αναδύεται στο ταξίδι σας –ειδικά με το τρένο– που γίνεται επίσης μέρος των διακοπών σας.

Liv Kelly

timeout.com

Η Ιταλία ανακοίνωσε μια σειρά από νέες τουριστικές διαδρομές τρένων πέρυσι και τώρα, είναι η σειρά της Τουρκίας. Από τις 19 Απριλίου, το Mesopotamia Express θα ξεκινήσει να μεταφέρει τουρίστες σε μια από τις πιο πλούσιες πολιτιστικά, ιστορικές περιοχές της χώρας.

Το ταξίδι μήκους 1.051 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει από την Άγκυρα και θα διασχίσει το εντυπωσιακό ερημικό τοπίο της εσωτερικής και νοτιοανατολικής Ανατολίας της Τουρκίας. Η πρώτη στάση θα είναι τρεις ώρες στο Kayseri , την ιστορική πρωτεύουσα της Καππαδοκίας , η οποία είναι διάσπαρτη με τζαμιά και τάφους της εποχής των Σελτζούκων του δέκατου τρίτου αιώνα.


Η επόμενη είναι μια άλλη τρίωρη στάση στη Μαλάτια , η οποία φιλοξενεί το χαρακτηρισμένο από την UNESCO Τύμβος Arslantepe, ένα υπαίθριο μουσείο ναών και τοιχογραφιών από το 3000 π.Χ. Στη συνέχεια θα περάσετε τέσσερις ώρες στο Elazığ , μια πόλη διάσημη για το κρασί και την κουζίνα της. Το ταξίδι της επιστροφής αναχωρεί από το Ντιγιαρμπακίρ στις 21 Απριλίου.

Ακούγεται αρκετά υπέροχο, σωστά; Η τιμή του εισιτηρίου για το ταξίδι μετάβασης ξεκινά από 257 € (220 £, 280 $) και η επιστροφή ξεκινά από 230 € (197 £, 250 $).

Έως 180 επιβάτες μπορούν να επιβιβαστούν στο τρένο, το οποίο αποτελείται από δέκα βαγόνια – το ένα για φαγητό και το άλλο εννέα για ύπνο. Κάθε καμπίνα είναι εξοπλισμένη με καθίσματα που μετατρέπονται σε κρεβάτια, καθώς και ψυγείο, νεροχύτη, ντουλάπα και θέρμανση, και όλα φιλοξενούν δύο επιβάτες.

«Είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη και την περιοχή μας», δήλωσε ο Μεχμέτ Καγιά, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ντιγιαρμπακίρ, σύμφωνα με την Daily Sabah . «Έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα δουν και θα γνωρίσουν την περιοχή. Θα είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για τους ανθρώπους να δουν και να γνωρίσουν τον πολιτισμό ».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ