2024-04-16 19:43:09
Φωτογραφία για Ισπανία: Παραδόθηκε το πρώτο νέο τρένο «πολύ υψηλής ταχύτητας» της Talgo
Ο Ισπανός κατασκευαστής τροχαίου υλικού Talgo παρέδωσε το πρώτο από τα νέα τρένα Avril «πολύ υψηλής ταχύτητας» στον εθνικό σιδηροδρομικό φορέα της Ισπανίας Renfe.

Ο Talgo είπε ότι τα νέα τρένα έχουν αυξημένη χωρητικότητα με μειωμένο βάρος, που σημαίνει ότι μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να βελτιώσουν την απόδοση, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

«Το Avril είναι το πιο προηγμένο τρένο της Talgo και θα γίνει σημείο αναφοράς ποιότητας του τμήματος των σιδηροδρόμων πολύ υψηλής ταχύτητας», δήλωσε η εταιρεία.

Η παράδοση ξεκίνησε μετά από σχεδόν 300.000 km δοκιμών στην πίστα, 150.000 km από τα οποία ολοκληρώθηκαν το 1ο τρίμηνο του 2024. Μαζί με την αυξημένη εκπαίδευση των οδηγών, ο Talgo είπε ότι αυτή η δοκιμή σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα μπορεί να κινείται σε όλες τις περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές της Ισπανίας. Η ανακοίνωση ανέφερε συγκεκριμένα τη δυνατότητα σύνδεσης της Γαλικίας, της Αστούριας, της Καταλονίας και της Βαλένθια.


Τα τρένα διαθέτουν επίσης πλήρεις βαγόνια «χαμηλού ορόφου» μέσω του τρένου μήκους 200 μέτρων, το οποίο η εταιρεία είπε ότι θα βελτιώσει την προσβασιμότητα για τους επιβάτες χωρίς την ανάγκη για ράμπες ή πρόσθετη βοήθεια.

Μια βασική τεχνολογική ενημέρωση είναι η δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης του εύρους της αμαξοστοιχίας, η οποία θα επιτρέψει στα τρένα να λειτουργούν «βόρεια των Πυρηναίων» μεταβαίνοντας από τις απαιτήσεις της Ιβηρικής στη Διεθνή γραμμή.

Για τις μονάδες που πωλούνται διεθνώς, τα τρένα έχουν σχεδιαστεί με μπλοκ για εσωτερική εμπορική διαμόρφωση, που σημαίνει ότι μπορούν να κινούνται σε «σχεδόν ολόκληρο το ηλεκτροκίνητο σιδηροδρομικό δίκτυο».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ