2024-05-04 09:22:48
Φωτογραφία για Διέγραψε εύκολα και άμεσα όσα δεδομένα έχει η Google για εσένα

 Αν σκεφθείς σκεφθείς τι κάνεις κάθε μέρα σε διάφορες υπηρεσίες της Gogole σε Chrome, Gmail, Google Maps και Youtube, τότε θα διαπιστώσεις πόσα πολλά δεδομένα δίνεις στην εταιρεία κάθε ημέρα. Σε κάθε περίπτωση η Google παρέχει ένα αξιόλογο dashboard που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να διαπιστώσεις τα δεδομένα που υπάρχουν και που έχει συλλέξει η Google για εσένα.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να διαγράψεις τα πάντα, να βάλεις τέλος στη συλλογή ή αυτόματα να διαγράψεις τα δεδομένα μετά από συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπως για παράδειγμα τρεις μήνες.Πως να βρεις τα δεδομένα σου:

Άνοιξε το Google λογαριασμό σου σε έναν browser και αν απαιτηθεί συνδέσου σε αυτόν. Από αυτή την οθόνη μπορείς να δεις τις συνδρομές σου, τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο λογαριασμό σου και τα passwords που έχει αποθηκεύσει.Στα αριστερά της οθόνης σου πίεσε στο Data and Privacy και βρες την ενότητα History Settings η οποία περιέχει τρεις κύριες κατηγορίες
. Δραστηριότητα Ιστού και εφαρμογών, τοποθεσία και Youtube.Πιέζοντας στο πλήκτρο η δραστηριότητά μου στο κάτω μέρος του section μπορείς να δεις μια πλήρη λίστα των δεδομένων σου.Μπορείς να παίξεις με τα φίλτρα και να ορίσεις ποια δραστηριότητα θέλεις να διαγραφεί και να τη διαγράψεις με το σχετικό πλήκτρο που εμφανίζεται.

Αν θέλεις η Google να διαγράφει αυτόματα τα δεδομένα σου ή να σταματήσει τη συλλογή δεδομένων συνολικά. Αυτό μπορείς να το κάνεις πιέζοντας σε κάθε μια ενότητα. Δηλαδή Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών, ιστορικό Youtube και τα λοιπά.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμάσαι, πως αν προσπαθήσεις να διαγράψεις συνολικά όλη τη δραστηριότητα, η Google θα σε προειδοποιήσει ότι τα δεδομένα αυτά βοηθά στην εξατομίκευση των υπηρεσιών Google που χρησιμοποιείς για εσένα και πως η απενεργοποίηση μπορεί θα έχει επιπτώσεις στην εμπειρία σου σε διάφορες υπηρεσίες της Google. Η επιλογή εν τέλει είναι δική σου.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ