2024-05-17 18:34:51
Φωτογραφία για Αιώρηση τρένου στη Σελήνη: Η NASA επιβεβαιώνει και χρηματοδοτεί
Ένα αιωρούμενο ρομποτικό τρένο στη Σελήνη μπορεί να φαίνεται ουτοπικό. Ωστόσο, η NASA ενέκρινε πρόσφατα πρόσθετη χρηματοδότηση για τη μελέτη αυτής της έννοιας.

Καλλιτεχνική έννοια του σεληνιακού σιδηροδρομικού δικτύου.

techno-science.net

Το έργο, που ονομάζεται "Flexible Levitation on a Track" (FLOAT), έχει εισέλθει στη δεύτερη φάση του προγράμματος "Innovative Advanced Concepts" (NIAC) της NASA. Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη φουτουριστικών έργων για την εξερεύνηση του διαστήματος. Μέχρι τη δεκαετία του 2030, το FLOAT θα μπορούσε να επιτρέψει τη μεταφορά υλικών στη σεληνιακή επιφάνεια. Σύμφωνα με τη NASA, αυτό το έργο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Αυτό το σύστημα θα προσφέρει αξιόπιστη, αυτόνομη και αποτελεσματική μεταφορά ωφέλιμων φορτίων στη Σελήνη, εξηγεί ο Ethan Schaler, μηχανικός ρομποτικής στο Jet Propulsion Laboratory της NASA . Αυτό το σύστημα μεταφοράς θα είναι απαραίτητο για τις καθημερινές λειτουργίες μιας μόνιμης σεληνιακής βάσης τη δεκαετία του 2030.


Το αρχικό σχέδιο της NASA για το FLOAT οραματίζεται μαγνητικά ρομπότ να αιωρούνται σε μια τροχιά φιλμ τριών επιπέδων. Αυτό θα μειώσει τη φθορά που προκαλείται από τη σεληνιακή σκόνη. Τα καρότσια που τοποθετούνται σε αυτά τα ρομπότ θα κινούνται με περίπου 1 mph (1,61 km/h) και μπορούν να μεταφέρουν περίπου 100 τόνους (90 τόνους) υλικού την ημέρα μεταξύ της μελλοντικής σεληνιακής βάσης και διαφόρων τοποθεσιών.

Η NASA σχεδιάζει να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη ήδη από το 2026 ως μέρος της αποστολής Artemis. Ο οργανισμός στοχεύει να δημιουργήσει μια μόνιμη σεληνιακή βάση για να υποστηρίξει τη μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ