2024-06-10 08:18:13
Φωτογραφία για MAiGreece: Ετοιμάζεται νέα ψηφιακή εφαρμογή για τον τουρισμό

 Νέα ψηφιακή εφαρμογή για τον τουρισμό, η οποία με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης θα λειτουργεί ως εξατομικευμένος ταξιδιωτικός «σύντροφος» για όλους τους επισκέπτες της χώρας, παρουσιάστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στόχος είναι να παρέχει στους τουρίστες το σύνολο της πληροφορίας, την οποία χρειάζονται για να απολαύσουν τη διαμονή τους στην Ελλάδα.

Τι περιλαμβάνει

Πρόκειται για μια εύχρηστη εφαρμογή, η οποία θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στις 10 Ιουνίου 2024

. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να συνομιλήσουν με το «mAiGreece» υποβάλλοντας το ερώτημά τους σε φυσική γλώσσα, γραπτά ή φωνητικά. Με τη χρήση τεχνολογίας γεωεντοπισμού (GPS) το «mAiGreece» θα προσφέρει πληροφορίες ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκονται οι επισκέπτες. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας προφίλ στο «mAiGreece», στο οποίο θα δηλώνουν τις κατηγορίες που τους ενδιαφέρουν, για παράδειγμα τέχνες, παραλίες και άλλα, ώστε να λαμβάνουν και τις ανάλογες με τις προτιμήσεις τους πληροφορίες. Επίσης θα περιλαμβάνει οπτικά μέσα, τα οποία θα διευκολύνουν την κατανόηση της πληροφορίας σχετικά με εμβληματικά αξιοθέατα και προορισμούς της χώρας.

Κατηγορίες

Πιο συγκεκριμένα, στο «mAiGreece» ενσωματώνονται πληροφορίες για αξιοθέατα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες με γαλάζια σημαία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αστυνομικά τμήματα, πρεσβείες και προξενεία ξένων χωρών, καθώς και το περιεχόμενο του visitgreece.gr.

Επιπλέον, θα διαθέτει λειτουργία έκτακτης ανάγκης μέσω πλήκτρου 112, το οποίο θα στέλνει μήνυμα (SMS) στο κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη γεωγραφική θέση του αποστολέα.

Γλώσσες

Το «mAiGreece» υποστηρίζει 31 γλώσσες, μεταξύ των οποίων οι 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ καθώς επίσης και Αλβανικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Τουρκικά, Εβραϊκά, Αραβικά και Κορεάτικα. Με αυτόν τρόπο διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες μπορούν να πλοηγηθούν και να εξερευνήσουν εύκολα το πλούσιο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στη γλώσσα τους.

Άμεση ενημέρωση

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους επισκέπτες της Ελλάδας έχει ζητηθεί από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να λαμβάνουν κατά την είσοδο τους στη χώρα μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο με σύνδεσμο (link), ο οποίος θα τους παραπέμπει στην εφαρμογή. Το «mAiGreece» θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet, μέσω του App Store και του Play Store. H σύνδεση στην εφαρμογή θα πραγματοποιείται με τον λογαριασμό Google, Apple ή Facebook του επισκέπτη.

Ευρωπαϊκοί πόροι

Επισημαίνεται ότι για την υλοποίηση του έργου έχουν αξιοποιηθεί πόροι με χρημα- τοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι οποίοι προβλέπονται για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Αφορούν σε σύμβαση του ΥΨηΔ για cloud services, και την παρακολουθεί η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΜΑΕ). H υλοποίηση του έργου έγινε από τον ΟΤΕ, την Accenture και την UBITECH, ενώ τεχνολογικός πάροχος είναι η Microsoft με την τεχνολογία Azure Open AI.

Το «mAiGreece» σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής που βασίζονται σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστικού νέφους και υλοποιήθηκε σύμφωνα με το Πρότυπο Υπεύθυνης Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft (Microsoft Responsible AI Standard) διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων διαφάνεια, ισότητα και σεβασμό προς την ιδιωτικότητα των χρηστών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR).Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ