2024-06-15 15:37:47
Φωτογραφία για Ποιό ήταν το ευκολότερο ερώτημα στη Φυσική των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024;

Γιατί είναι το ευκολότερο; Διότι είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κάποιος που αποφασίζει να εμβαθύνει στην έννοια «κύμα», μια από τις πιο βασικές έννοιες της φυσικής. Με την απόδειξη αυτή ξεκινά την περιγραφή των κυμάτων το σχολικό βιβλίο της Γ Λυκείου:Προφανώς το ερώτημα Γ2 του τρίτου θέματος!

Επειδή πολλά γράφονται και ακούγονται θα αναφέρω επιγραμματικά τα εξής:

● Δεν υπάρχει καθηγητής Φυσικής που να μην διδάσκει την απόδειξη της εν λόγω εξίσωσης όταν ξεκινά την διδασκαλία των κυμάτων.

● Ο μαθητής που δεν μπορεί να αναπαράγει την εξίσωση αυτή ανά πάσα στιγμή, δεν έχει κατανοήσει τίποτε από όσα το βιβλίο περιγράφει στη συνέχεια για τα κύματα.


● Αν κάποιοι μαθητές διδάχθηκαν την απόδειξη αυτή «για να λύνουν ασκήσεις», τότε σίγουρα μπορούν να την αναπαράγουν επίσης.

● Το γεγονός ότι στο Γ2 ζητήθηκε μία από τις λεγόμενες «Τριάντα αποδείξεις θεωρημάτων»(!!!) ύστερα από δεκαετίες, πρέπει να έδωσε μια ανάσα δροσιάς στους άτυχους μαθητές που είχαν να αντιμετωπίσουν το monstrosity των υπόλοιπων θεμάτων.

● Όποιος επισημαίνει ότι το θέμα αυτό ανήκει στην αδίδακτη ύλη δεν ξέρει τι του γίνεται.

● Πόσο ύποπτο είναι το γεγονός ότι ένας καθηγητής Φυσικής έβαλε το ίδιο ερώτημα με το Γ2 στις ενδοσχολικές εξετάσεις ή σε διαγώνισμα τετραμήνου; Όσο ύποπτο είναι το γεγονός να ρωτήσεις τους μαθητές σου πριν τις πανελλαδικές πόσο κάνει 1+1.

Ύποπτο (ή ανόητο) είναι να επικεντρώνεις την κριτική σου για τα φετινά θέματα Φυσικής στο ερώτημα Γ2. Στο ευκολότερο και κομψότερο ερώτημα των φετινών εξετάσεων.

ΠΗΓΗ:https://physicsgg.me/


tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ