2024-06-27 17:12:51
Φωτογραφία για Έτσι πάρθηκε η απόφαση για καύσιμα 679.724,60 € στο Δήμο Ξηρομέρου. Οι όμορφοι Δήμοι όμορφα χρεώνονται.Απόστολος Ν Πανταζής: Έτσι πάρθηκε η απόφαση για καύσιμα 679.724,60 € στο Δήμο Ξηρομέρου. Οι όμορφοι Δήμοι όμορφα χρεώνονται.

 

    Μετά τη συνειδητή αφωνία της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου, για την προμήθεια και λειτουργία των λεωφορείων που πλέον έχει στην διάθεση του ο Δήμος Ξηρομέρου. Με κάνει να πιστεύω ότι η έλλειψη προετοιμασίας και οργάνωσης, είναι αυτό το οποίο πραγματικά συμβαίνει, παρά τις "επικοινωνιακού" τύπου δημοσιεύσεις και δικαιολογίες.

Σήμερα θα ήθελα να μεταφέρω προς τους δημότες του Δήμου Ξηρομέρου μία ακόμη προκλητική απόφαση, αυτή τη φορά, της Δημοτικής Επιτροπής.

Η Δημοτική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση της 13/2024 μελέτης του Δήμου Ξηρομέρου για την προμήθεια καυσίμων και Λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου για δυο(2) έτη, συνολικού ύψους 679.724,60 €.


Συγκεκριμένα σε Τακτική Συνεδρίαση της στο Δημοτικό Κατάστημα Αστακού την 14 Ιουνίου 2024, με θέμα Έγκριση της 13/2024 μελέτης του Δήμου Ξηρομέρου περι "Προμήθεια καυσίμων και Λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου για δυο(2) έτη", η Δημοτική Επιτροπή δέχτηκε το θέμα ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου η προμήθεια υγρών καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης, πετρελαίου κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης) και λιπαντικών, που απαιτούνται για την κίνηση και συντήρηση των οχημάτων και μηχανημάτων έργου, τη θέρμανση των δημοτικών κτιρίων, τη λειτουργία μηχανημάτων πρασίνου καθώς και όλων γενικά των αναγκών του Δήμου Ξηρομέρου, για δύο έτη. θα κοστίσει στα ταμεία του Δήμου το ποσό των 679.724,60 €.

Το παραπάνω ποσό κατά την εκτίμησή μου, αποτελεί ένα μεγάλο ποσό, καθώς όπως μπορεί εύκολα να υπολογίσει κανείς διαιρώντας το προκύπτει  28.322 ευρώ το μήνα!!!!!!

Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω μερικά πράγματα προς ενημέρωση των δημοτών τα οποία θεωρούμε απαραίτητα. Στο έγγραφο της απόφασης δεν αναγράφεται κάτι σχετικά με τις τοποθετήσεις των μελών της Δημοτικής επιτροπής στην οποία πρόεδρος ήταν ο κ. Τριανταφυλλάκης και μέλη οι κ. Πολύζος, κ. Γερόλυμος, κ. Μάντζαρης και ο κ. Φλωρόπουλος.

Η εισήγηση του Προέδρου της επιτροπής αναφέρει η 13/2024 μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου αφορά την προμήθεια υγρών καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης, πετρελαίου κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης) και λιπαντικών, που απαιτούνται για την κίνηση και συντήρηση των οχημάτων και μηχανημάτων έργου, τη θέρμανση των δημοτικών κτιρίων, τη λειτουργία μηχανημάτων πρασίνου καθώς και όλων γενικά των αναγκών του Δήμου Ξηρομέρου, για δύο έτη.

Η σύναψη σύμβασης εκτέλεσης της προμήθειας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από το Ν.4782/2021, μετά από τη διεξαγωγή Ηλεκτρονικού Διεθνή Ανοικτού Διαγωνισμού για την «Προμήθεια καυσίμων & λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου για δύο (2) έτη» , με κριτήριο κατακύρωσης :

·        Για τα καύσιμα: την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά με βάση τιμή που προκύπτει από το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις % στη νόμιμα διαμορφούμενη κάθε φορά μέση τιμή λιανικής πώλησης του είδους την ημέρα παράδοσης. Η τιμή λιανικής πώλησης είναι αυτή που αναγράφεται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (http://www.fuelprices.gr/CheckPrices) για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικά για τα καύσιμα γίνονται δεκτές προσφορές και με αρνητικό ποσοστό έκπτωσης χωρίς αυτό να υπερβαίνει το 5%. (άρθρο 63 Ν.4257/2014).

·        Για τα λιπαντικά: την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά με βάση μόνο την τιμή (χαμηλότερη τιμή) και συγκεκριμένα τη χαμηλότερη προσφορά για το σύνολο των ειδών. 

Θέλω επίσης να σχολιάσω, ενώ γίνεται αναφορά για τα λεωφορεία πολύ στα κοινωνικά δίκτυα, για τη λειτουργία τους επίσημα δεν λέει κανείς κουβέντα, ούτε λέξη, γεγονός που μου κινεί την εντύπωση.

Επίσης από τους αυλικούς που παρουσιάζουν τις απόψεις και παρέχουν-προσέχουν το μηχανισμό πληροφόρησης πάλι υπάρχει το κακό παρελθόν με τα χρέη, για πεταμένα χρήματα, για οικονομική διαχείριση χωρίς λογική, εγώ σας απευθύνω το εξής ερώτημα η κίνηση και τα λιπαντικά των οχημάτων, διαιρώντας όλες τις ημέρες του μήνα, είναι 28.322 ευρώ, και αυτό όπως είπα διαιρώντας όλες τις ημέρες χωρίς να εξαιρώ καμία από τις αργίες, και είναι ποσό το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου, αποτελεί την οικονομική διαχείριση με λογική της δημοτικής αρχής;

Με αυτή την οικονομική διαχείριση σας ενημερώνω ότι το καράβι εδώ και πολύ καιρό έχει πάρει λάθος ρότα, τα έξοδα που γίνονται είναι πολλά με απευθείας ανάθεσης και κατεπείγουσες διαδικασίες.

Σας τα επισημαίνω ώστε η άγνοια να μην δικαιολογείται και ο κάθε ένας από όσους συναποφασίζουν να φέρει και αυτός αντικειμενικά βαρύτατες ευθύνες για την πορεία του Δήμου Ξηρομέρου.

 

Απόστολος Ν Πανταζής
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ