2024-07-08 11:48:44
Φωτογραφία για Σε θερινό σινεμά θα μεταμορφωθεί ο σιδηροδρομικός σταθμός Καρδίτσας
Με στόχο τον σχεδιασμό για την αναβίωση των Σιδηροδρομικών Σταθμών, προσελκύοντας τις τοπικές κοινωνίες εκ νέου στο Σιδηρόδρομο, που αποτελούσε στο παρελθόν μέρος της καθημερινότητάς τους, έτσι και φέτος ο ΟΣΕ συνεχίζει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών σε επιλεγμένους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

magnesianews.gr

Μάλιστα την Πέμπτη, 11 Ιουλίου, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καρδίτσας θα βρεθεί για να παρακολουθήσει την ταινία ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης, που θα κάνει χαιρετισμό αναφερόμενος στο επιτελούμενο έργο ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου. Για μία ημέρα, οι σταθμοί μεταμορφώνονται σε θερινά σινεμά!

Στην εκδήλωση αυτή είναι προσκεκλημένοι τοπικοί φορείς και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.

Σημειώνεται ότι, η ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ διοργανώνεται για τρίτη χρονιά. Με θέμα το σύγχρονο Ελληνικό κινηματογράφο, προβάλλονται ταινίες σε μη ενεργούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, με προσκεκλημένους κάποιους από τους συντελεστές τους.


Για αυτή τη χρονιά η διαδρομή περιλαμβάνει τρεις πόλεις, που η ομάδα προβολής δεν έχει επισκεφτεί μέχρι σήμερα: την Ελευσίνα, πρότινος Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης, την Αρχαία Ολυμπία, έτος Ολυμπιακών Αγώνων / Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και την Καρδίτσα. Τέταρτη πόλη, επιλέχθηκε και πάλι η Τρίπολη, για να προβληθεί ταινία, που γυρίστηκε στην πόλη, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Στόχος της νέας ηγεσίας του ΟΣΕ, με την εξέλιξη της ενέργειας, και την εκ νέου αναβίωση παλιών σιδηροδρομικών σταθμών, είναι να έρθουν οι τοπικές κοινωνίες και πάλι σε σημεία που άλλοτε ήταν μέρος της καθημερινότητάς τους, αλλά και να αναδείξει το πολιτιστικό πρόσωπο του σιδηροδρόμου.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ