2012-07-03 12:57:03
Φωτογραφία για Απεβίωσε ο Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζο Πινινφαρίνα
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζο Πινινφαρίνα, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Γεννημένος το Σεπτέμβριο του 1926 κοντά στο Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία, ο Σέρτζο Πινινφαρίνα διηύθυνε για πάρα πολλά χρόνια τον όμιλο που είναι εξειδικευμένος στο σχεδιασμό και την κατασκευή κουπέ και καμπριολέ αμαξωμάτων για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστών - ένα από τα διασημότερα μοντέλα του είναι η Ferrari Testarossa.

Επίτιμος πρόεδρος του Pininfarina, είχε παραχωρήσει την επιχειρησιακή διεύθυνση του ομίλου το 2002 στον γιό του, Αντρέα, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο όμιλος σταμάτησε τον περασμένο Οκτώβριο την παραγωγή οχημάτων για λογαριασμό κατασκευαστών εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά είχε συνεχίσει τις δραστηριότητες σχεδιασμού, έρευνας και ανάπτυξης ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Σέρτζο Πινινφαρίνα ήταν πρόεδρος της ενωσης των Ιταλών εργοδοτών, Confindustria, από το 1988 ως το 1992 και είχε διοριστεί το 2005 ισόβιος γερουσιαστής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Avis WiFi: Internet on the go!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Avis WiFi: Internet on the go!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ