2012-07-03 13:40:50
Φωτογραφία για ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορεί ιός - απάτη, με την υπογραφή της… Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκληματος!


Ο ιός αυτός ονομάζεται ιός της αστυνομίας (police virus) και εμφανίζει μηνύματα που περιέχουν τα λογότυπα των διεθνών υπηρεσιών επιβολής του νόμου (αστυνομία, οργανώσεις κλπ) για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να πιστέψουν ότι οι υπολογιστές τους έχουν κλειδωθεί από την αστυνομία, λόγω επισκέψεων σε ακατάλληλες ιστοσελίδες ή γιατί έχουν κάνει παράνομες λήψεις λογισμικού.

Για να ξεκλειδώσουν οι χρήστες τους υπολογιστές τους, πρέπει να πληρώσουν ένα πρόστιμο, συνήθως της τάξης των € 100, δολάρια ή λίρες (ανάλογα με τον στόχο της επίθεσης). Ωστόσο, αυτά τα μηνύματα δεν προέρχονται από την αστυνομία, αλλά από το ίδιο το Trojan.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, εμφανίζεται ένα μήνυμα που φέρεται να προέρχεται από το Τμήμα Ασφάλειας Αττικής και το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο λέει:

«Προσοχή!

Αυτό το λειτουργικό σύστημα μπλοκάρεται λόγω παραβίασης των νόμων της Ελλάδας! Σημειώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:


Η IP διεύθυνσή σας είναι .... Από αυτή την IP διεύθυνση επισκέφτηκαν ιστοσελίδες που περιέχουν πορνογραφία, την παιδική πορνογραφία, κτηνοβασία και τη βία κατά των παιδιών. Ο υπολογιστής σας επίσης περιείχε βίντεο που περιλαμβάνει πορνογραφία, βία και παιδική πορνογραφία. Επιπλέον, από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας αποστελλόταν μηνύματα με τη μορφή spam, που περιείχαν τρομοκρατική πρόθεση.

Αυτό το μπλοκάρισμα του υπολογιστή έγινε για να σταματήσουν οι παράνομες δραστηριότητές σας.

Για να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή, πρέπει να πληρώσετε πρόστιμο 100 ευρώ.

Μπορείτε να πληρώσετε ποινή με δύο τρόπους:...»

Σε περίπτωση που κολλήσετε τον συγκεκριμένο ιό προβείτε στις παρακάτω ενέργειες προκειμένου να τον καθαρίσετε:

Κλείστε τον υπολογιστή σας, μπείτε σε Safe Mode στα Windows (στα Windows 7 και στα Windows XP, πρέπει να πατήσετε F8 πριν εμφανιστεί η οθόνη με το σηματάκι των Windows). Τρέξτε ένα antivirus που μπορεί να εντοπίσει τον λεγόμενο police virus.

Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε το πρόγραμμα και να διαγράψετε το εκτελέσιμο αρχείο. Από την Έναρξη, μεταβείτε στα Προγράμματα και έπειτα στην Εκκίνηση (δηλαδή, στα προγράμματα που εκτελούνται όταν εκκινείται ο υπολογιστής σας). Εκεί θα δείτε το μη οικείο πρόγραμμα. Με δεξί κλικ, επιλέξτε Ιδιότητες και μετά Εύρεση Προορισμού. Τα Windows θα ανοίξουν τον φάκελο στον οποίο έχει εγκατασταθεί και από εκεί θα το διαγράψετε.

Το παραπάνω μήνυμα που είναι γνωστό και ως νιγηριανή απάτη μπορεί να σας αποσταλεί και μέσω e-mail. 

clopyandpaste.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι πνιγμοί τι μήνυμα στέλνουν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι πνιγμοί τι μήνυμα στέλνουν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ