2012-07-03 14:07:54
Φωτογραφία για Πιάνει δουλειά η Τρόικα και στη Κύπρο!
Πέραν των 30 τεχνοκρατών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα θέτουν από σήμερα στο μικροσκόπιο την οικονομία, τις τράπεζες και τα δημοσιονομικά, ώστε να εγκρίνουν την παροχή οικονομικής βοήθειας από το Μηχανισμό Στήριξης.

Oμάδα τεχνοκρατών έχει ήδη συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λαϊκης Τράπεζας Μιχάλη Σαρρή,τον Θεοφάνη Τρυφωνος τον διευθυντή του ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων και με την Δήμητρα Καλογήρου πρόεδρο επιτροπής κεφαλαιαγοράς. Το κλιμάκιο των τροϊκανων εγκαταστάθηκε από σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών για να μελετήσει τα μακροοικονομικά και τα δημόσια οικονομικά, ενώ δεύτερη ομάδα θα βρίσκεται στην Κεντρική Τράπεζα για να συλλέξει στοιχεία που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η μελέτη των τεχνοκρατών θα διαρκέσει, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αφού η τρόικα καταλήξει σε συμπεράσματα, θα καταρτίσει ένα οικονομικό πρόγραμμα, που θα περιέχει τους όρους, υπό τους οποίους θα δοθεί το δάνειο, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή τους.


Ο οικονομικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Ανδρέας Τρόκκος, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα παραμείνουν στην Κύπρο μέχρι και τις 6 Ιουλίου, ενώ το μνημόνιο με τους όρους του δανεισμού αναμένεται να υπογραφεί προς το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Τρόκκο, μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της επιτόπου αξιολόγησης και στη συνέχεια κάποια στελέχη της αντιπροσωπείας θα μείνουν στο νησί για περαιτέρω επαφές, ενώ κάποια άλλα θα αποχωρήσουν, για ν’ αρχίσουν την ετοιμασία της έκθεσης με τα ευρήματά τους εδώ.
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ