2012-07-03 15:12:02
Φωτογραφία για Παραμένει η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας
Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλο και πιο δραστικά μέτρα «Λίγο χρόνο εξαγόρασαν» οι Ευρωπαίοι ηγέτες «ξορκίζοντας» τη διάλυση της ευρωζώνης κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, εκτίμησε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg ο καθηγητής Οικονομικών του Harvard University, Kenneth Rogoff.

Όπως δήλωσε ο κ. Rogoff, η νέα ελληνική κυβέρνηση ζήτησε παράταση χρόνου για την εφαρμογή των συμφωνημένων αλλά παραμένει πιθανό η Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Παρά τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα αλλά και την τραπεζική ενοποίηση στην ευρωζώνη και την αποσύνδεση κρατικών χρεών και χρεών των τραπεζών, οι Ευρωπαίοι «θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλο και πιο δραστικά μέτρα για να κρατηθούν όρθιοι» δήλωσε ο Κ. Rogoff ενώ πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε ακόμη πολύ πολύ μακρυά από ένα μακροπρόθεσμο όραμα. Είναι ένα μακρύ και δύσκολο μονοπάτι. Βρισκόμαστε πολύ μακρυά από τη σταθερότητα».

Αναφερόμενος και στις εκτός Ευρώπης οικονομίες, ο καθηγητής Οικονομικών είπε ότι «οι ΗΠΑ παρόλο που δεν βυθίζονται άμεσα στην ύφεση, δεν αποτελούν μηχανή ανάπτυξης που θα μας τραβήξει προς τα πάνω, ενώ η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται».
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ