2012-07-03 15:28:46
Φωτογραφία για Bild: Έτσι εξαπάτησαν την Ευρωζώνη οι χρεοκοπημένοι Έλληνες
“Μαζικές διαδηλώσεις, οδοφράγματα που καίγονται, πολιτικό χάος”. Με αυτές τις εικόνες περιγράφει η γερμανική εφημερίδα Bild την κατάσταση στην Ελλάδα.

“Δέκα χρόνια μετά την είσοδο στο ευρώ, η χώρα βρίσκεται στο πάτωμα. Η νέα κυβέρνηση θέλει να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Κι όμως, η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ μέλος της ευρωζώνης!”, υποστηρίζει η Bild σε σημερινό της άρθρο.

Αφορμή για το δημοσίευμα της Bild έγινε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε τη Δευτέρα από τη γερμανική τηλεόραση, με θέμα τίτλο «Η μεγάλη απάτη του ευρώ. Όταν όλοι εξαπατούν όλους»….

“Στο επίκεντρο του ντοκυμαντέρ βρέθηκαν η πονηριά και η εξαπάτηση των πολιτικών πριν από την εισαγωγή του ευρώ. Ο δημοσιογράφος τεκμηριώνει με εντυπωσιακό τρόπο τα λάθη και τις ατυχίες που οδήγησαν στην σημερινή κρίση. Γιατί η κρίση δεν είναι ένα απλό ατύχημα…Οι ειδικοί έλεγαν πολύ πριν το 2002, ότι χώρες όπως η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ελλάδα δεν έχουν θέση στο ευρώ.


Ειδικότερα, οι Έλληνες ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να “μαγειρέψουν” τους προϋπολογισμούς τους. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις εξαφάνισαν εντελώς κάποια χρέη από τον προϋπολογισμό. Οι λογιστικές αρχές δεν είχαν καμία σημασία”, υποστηρίζει ο συντάκτης.

“Εν μέρει, η χώρα έδινε τις πληροφορίες για τα οικονομικά της από το τηλέφωνο! Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου παραδέχεται ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ξεπερασμένη και αναποτελεσματική. Μοιάζει περισσότερο σαν μια αναπτυσσόμενη χώρα!”, συνεχίζει το δημοσίευμα.

“Οι Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι τα στοιχεία της Αθήνας δεν είναι ακριβή. Η στατιστική υπηρεσία σημειώνει απλά: Τυπικώς, η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης. Το έλλειμμα είναι μικρότερο από το 3%, τουλάχιστον στα χαρτιά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τρόπο να ελέγξει τα νούμερα, εξαρτάται από τις ελληνικές εκθέσεις”, σημειώνει η Bild.

“Η ευρωζώνη δημιουργείται, φορτωμένη με εκ γενετής κουσούρια…Το κοινό νόμισμα είναι πολιτικό σχέδιο, όχι οικονομικό”, διατείνεται η γερμανική εφημερίδα.

“Παρά τις αποτυχίες του παρελθόντος, η αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία θα μπορούσε να είναι η λύση της κρίσης”, καταλήγει το άρθρο.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ