2012-07-03 16:04:03
Φωτογραφία για Ευρωβουλευτής Ν.Δ. κ.Γ.Παπανικολάου: Ευκαιρίες στήριξης του ελληνικού οπτικοακουστικού τομέα από την Ε.Ε.
από το Γραφείο Τύπου

Σημαντικές ευκαιρίες στήριξης του οπτικοακουστικού τομέα στην Ελλάδα, μέσω του ταμείου εγγυοδοσίας παραγωγών, στο πλαίσιο του προγράμματος MEDIA (MPGF), διαβλέπει η Επίτροπος για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας κα. Α. Βασιλείου απαντώντας σε ερώτημα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου σχετικά με την δυνατότητα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην χώρα μας.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε πως το ταμείο χρησιμοποιείται για την εγγυοδοσία των δανείων (ή μέρους αυτών) που χορηγούνται από τις τοπικές τράπεζες στους παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών, ενώ σύμφωνα με τον στόχο του προγράμματος MEDIA, προβλέπεται ότι το ταμείο θα αποδεσμεύσει 126 εκατομμύρια ευρώ για δάνεια υπέρ του οπτικοακουστικού τομέα κατά την τετραετή περίοδο εφαρμογής του (2010-2013). Απευθυνόμενος προς την Επιτροπή, ο Έλληνας ευρωβουλευτής θέλησε να πληροφορηθεί αν η ελληνική – ιδίως κινηματογραφική - βιομηχανία έχει αξιοποιήσει το συγκεκριμένο ταμείο. Στην απάντησή της, η Κύπρια Επίτροπος σημείωσε ότι μέχρι σήμερα, καμία ελληνική ΜΜΕ δεν έχει ζητήσει εγγυοδοσία δανείου στο πλαίσιο του εν λόγω ταμείου.


Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Είναι σαφές ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσφέρονται πολλές σημαντικές και - δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό - αναξιοποίητες ευκαιρίες για την στήριξη και ανάπτυξη του ελληνικού οπτικοακουστικού τομέα. Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, κάνοντας χρήση των εργαλείων αυτών, μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, μπορούν να φέρουν ανάπτυξη, σε έναν τομέα που άλλωστε η χώρα μας κατέχει συγκριτικό πλεονέκτημα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ