2012-07-03 16:25:04
Φωτογραφία για Κροίσος πίσω από το συμβόλαιο θανάτου στην Κύπρο....
Ο ένας από τους δύο Έλληνες που φέρονται ως εκτελεστές των πέντε σωματοφυλάκων του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη Μια ανάσα από τη σύλληψη του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου εναντίον του Φάνου Καλομιδιώτη βρίσκονται οι διωκτικές αρχές. Οι αστυνομικοί, που έχουν κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να αποκαλύψουν όλους τους πρωταγωνιστές του μαφιόζικου χτυπήματος, πιστεύουν ότι στην κορυφή του παγόβουνου βρίσκεται ένας ζάπλουτος Κύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος πλήρωσε αδρά τους δολοφόνους για να βγάλουν από τη μέση τον ανταγωνιστή του, με τον οποίο είχε επαγγελματικές διαφορές.

Με εντατικές έρευνες και στοχευμένες κινήσεις, οι αστυνομικοί ώρα με την ώρα καταφέρνουν να συγκεντρώνουν τα κομμάτια του παζλ του πενταπλού φονικού. Αφού κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο Ελληνες αντιεξουσιαστές, 29 και 41 ετών, οι οποίοι φέρονται να δολοφόνησαν στις 23 Ιουνίου στην Αγία Νάπα τους πέντε σωματοφύλακες του Κύπριου επιχειρηματία Φάνου Καλομιδιώτη, τώρα στρέφουν το βάρος των ερευνών τους στον ηθικό αυτουργό.


Αλλωστε στόχος των δύο Ελλήνων πιστολέρο δεν ήταν οι άντρες της προσωπικής του ασφάλειας, αλλά ο ίδιος ο επιχειρηματίας. «Γάζωσαν» το αυτοκίνητο, γιατί πίστευαν ότι εκείνο το βράδυ στο όχημα βρισκόταν και ο Φάνος Καλομιδιώτης. Ετσι, μετά τη σύλληψη των δύο αντρών για τους οποίους είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα από την κυπριακή αστυνομία, τώρα βρίσκονται πολύ κοντά και στον άνθρωπο που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και διέταξε το συμβόλαιο θανάτου.

Οι κυπριακές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους έναν επιχειρηματία της Μεγαλονήσου, καθώς όλες οι ενδείξεις τον θέλουν ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή. Ωστόσο η υπόθεση θα «δέσει» μόλις βρεθούν τα χρήματα που εισέπραξαν οι δύο Ελληνες. Παράλληλα, η διαδρομή που έχουν ακολουθήσει τα χρήματα για την αποπληρωμή του συμβολαίου θανάτου μέχρι να φτάσουν στα χέρια των δύο κατηγορουυμένων θα δώσει και νέα στοιχεία στη «φαρέτρα» της κυπριακής αστυνομίας.

Πάντως τα στοιχεία που «δένουν» τους δύο Ελληνες με την άγρια εκτέλεση των πέντε φρουρών του Κύπριου επιχειρηματία είναι συντριπτικά. Οι αστυνομικοί της Μεγαλονήσου κατάφεραν να βρουν ακόμα και την «πηγή» από την οποία οι δύο δράστες προμηθεύτηκαν το πιστόλι των 9 χιλιοστών, με το οποίο σκότωσαν τους πέντε σωματοφύλακες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνθρωπος που πούλησε το 9άρι πιστόλι έχει αναγνωρίσει τον έναν από τους δύο Ελληνες συλληφθέντες.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί οι δύο Ελληνες που κατηγορούνται για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα κρίθηκαν από τον εφέτη ανακριτή προσωρινά κρατούμενοι, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το αίτημα έκδοσής τους στην Κύπρο, κάτι που οι δύο κατηγορούμενοι δεν επιθυμούν. Αλλωστε οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή τους στο φονικό και υποστηρίζουν πως πρόκειται για σκευωρία που στόχο έχει την πολιτική τους δραστηριότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

ΤΑ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ) ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

Πίστεψαν ότι είχαν πραγματοποιήσει το τέλειο έγκλημα κι ότι είχαν καταφέρει να σβήσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο μια σειρά λάθη που έκαναν τόσο κατά τον σχεδιασμό όσο και κατά τη διάρκεια του μαφιόζικου χτυπήματος οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Οι δύο φερόμενοι ως εκτελεστές των πέντε σωματοφυλάκων του Κύπριου επιχειρηματία σε αρκετές περιπτώσεις κινήθηκαν ως ερασιτέχνες. Εκτός από τη μεγάλη βοήθεια που πρόσφεραν οι κάμερες, με τις οποίες είναι ζωσμένη η συγκεκριμένη περιοχή της Αγίας Νάπας, οι αστυνομικοί έφτασαν στον εντοπισμό τους και με τη δική τους συνεισφορά.

Οι δύο Ελληνες ταξίδεψαν στην Κύπρο με τα πραγματικά τους στοιχεία, ενώ τόσο στο ξενοδοχείο όσο και στο γραφείο ενοικίασης οχημάτων όπου μίσθωσαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για το φονικό επίσης έδωσαν τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτότητας. Εκτός αυτού, το σημείο που επέλεξαν για να στήσουν την θανατηφόρα ενέδρα τους ήταν μόλις 150 μέτρα από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν.

Οι κάμερες της κυπριακής αστυνομίας έχουν καταγράψει όλη τη σκηνή της πενταπλής δολοφονίας, ενώ κατά τη διάρκεια του φονικού στον έναν από τους φερόμενους εκτελεστές των πέντε σωματοφυλάκων πέφτει το καπέλο που φορούσε, με αποτέλεσμα να αποτυπωθούν καθαρά τα χαρακτηριστικά του. Από τις κάμερες οι κυπριακές αρχές έχουν εντοπίσει και ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο έρχεται σε επαφή με τους δύο κατηγορουμένους αμέσως μετά το μακελειό στην Αγία Νάπα και πάνε μαζί στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει οι δύο Ελληνες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για τον εντολέα του συμβολαίου θανάτου ή για κάποιον άλλο συνεργάτη τους.

Εντονο άρωμα τρομοκρατίας έχει το φονικό

Αρωμα τρομοκρατίας αποπνέει η υπόθεση του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα της Κύπρου από τους δύο Ελληνες που δηλώνουν πως κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Αλλωστε, δεν κρίνεται τυχαίο το γεγονός πως τους δύο ως φερόμενους εκτελεστές των πέντε σωματοφυλάκων του Κύπριου επιχειρηματία τους συνέλαβε στην Αθήνα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, συγκεκριμένα ο 40χρονος, είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την Αντιτρομοκρατική καθώς υπήρχαν υποψίες πως ίσως έχει σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που όμως ποτέ δεν αποδείχτηκε.

Το καλοκαίρι του 2010 ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του σε σπείρα εισαγωγέων και διακινητών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, ενώ πριν από τη σύλληψή του, τον χειμώνα του ίδιου έτους, είχε προσαχθεί στις γερμανικές αρχές κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη συνεδρίαση του G-8.

Οσο για τον 29χρονο, το 2002 -σε ηλικία 19 ετών- απασχόλησε για πρώτη φορά τόσο την Κρατική Ασφάλεια όσο και την Αντιτρομοκρατική καθώς από εκεί και έπειτα τον προσήγαγαν συνεχώς ως ύποπτο για την τέλεση επεισοδίων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, έπειτα από την εξέλιξη με το πενταπλό φονικό στην Κύπρο, πλέον έχουν ανοίξει παλιούς φακέλους που έχουν σχέση με τις υπόγειες διαδρομές ορισμένων ατόμων που δηλώνουν πως ανήκουν στον χώρο των αντιεξουσιαστών με ποινικούς και ευρύτερα με τον υπόκοσμο της Ελλάδας προκειμένου να συνθέσουν συγκεκριμένο παζλ που ίσως τους δώσει στοιχεία για ανεξιχνίαστες τρομοκρατικές επιθέσεις ή ακόμη και δολοφονίες.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

espressonews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ