2012-07-03 17:27:04
Φωτογραφία για Άρχισε το ξεσκόνισμα η Τρόικα στην Κύπρο
Αρχισε τις επαφές του με εκπροσώπους της Κεντρικής Τράπεζας, του Υπουργείου Οικονομικών και των διάφορων κρατικών υπηρεσιών, το κλιμάκιο της Τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών και του χρηματοοικονομικού τομέα, στο πλαίσιο της αίτησης της Κύπρου για οικονομική στήριξη από τον Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ.

Σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι "τo κλιμάκιο της Τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) άρχισε σήμερα τις επαφές του με εκπροσώπους της Κεντρικής Τράπεζας, του Υπουργείου Οικονομικών και των διάφορων κρατικών υπηρεσιών. Οι επαφές θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και θα περιλαμβάνουν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και με τις διευθύνσεις και διοικήσεις των μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων".


"Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το κλιμάκιο, σε αυτή τη φάση, θα περιοριστεί στην εξέταση της όλης κατάστασης, δηλαδή, είναι καθαρά διερευνητικού χαρακτήρα, και δεν θα διεξαχθεί οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ή συζήτηση μέτρων", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Εξάλλου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σήμερα το απόγευμα αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας θα παρουσιάσουν στην ομάδα της Τρόικα θέματα αρμοδιότητας της ΚΤ.

Αύριο το πρωί αξιωματούχοι της Τρόικα θα συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Την ίδια ημέρα εκπρόσωποι της Τρόικα θα συναντηθούν με την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ. Εξάλλου, την Πέμπτη αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών θα συναντηθεί με ομάδα της Τρόικα, ενώ την ίδια μέρα έχει καθοριστεί συνάντηση με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ρε παιδιά αληθεύει;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ρε παιδιά αληθεύει;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ