2012-07-03 17:54:41
Φωτογραφία για Πρεμούρα της κυβέρνησης να εφαρμόσει πιστά το Μνημόνιο
Επίδειξη συνέπειας και αποφασιστικότητας στην εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά με ανατροπή μέτρων που έχουν αποδεδειγμένα αποτύχει όπως η αύξηση ΦΠΑ, προβλέπει το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δρομολογηθείσες από την τελευταία σύνοδο κορυφής αλλαγές, προκειμένου να ελαφρυνθεί το χρέος της χώρας από το κόστος της ανακεφαλαιποίησης των τραπεζών.

Ο κ. Σταϊκούρας έθεσε ως στόχο να πληρώσει μέσα στη χρονιά η κυβέρνηση τουλάχιστον τα 4 από τα 6,5 δις. που χρωστά στον ιδιωτικό τομέα.

Για να συμβεί αυτό όμως, όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει:

-να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις που λιμνάζουν,


- να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, με ακόμα λιγότερες προσλήψεις (σήμερα προσλαμβάνονται 1 νέος υπάλληλος για κάθε 5 που αποχωρούν). Η κυβέρνηση θα θέσει κανόνα 1:10 στις προσλήψεις,

- να τρέξουν οι «αναγκαίες» -όπως τις χαρακτήρισε- αποκρατικοποιήσεις,

- να μειωθεί ο αριθμός των φορέων γενικής κυβέρνησης,

- να γίνουν περισσότερες παρεμβάσεις και προσαρμογές.

Παρόλα αυτά, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για ένα νέο «πληρέστερο» σχέδιο, το οποίο θα ενσωματώνει τις δεσμεύσεις της χώρας αλλά με μέτρα για την ανάπτυξη, ενώ θα ζητήσει και αλλαγές στο πρόγραμμα «για μέτρα που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά».

defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όνειρό μου το Champions League...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όνειρό μου το Champions League...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ