2012-07-03 18:18:04
Φωτογραφία για Τριμερής συνάντηση του Υφυπουργού Εργασίας για το ζήτημα της Χαλυβουργίας Ελλάδος
από το Γραφείο Τύπου

Τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» πραγματοποιήθηκε... το πρωί της Τρίτης, 3 Ιουλίου, στο Υπουργείο Εργασίας, υπό τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Νίκο Νικολόπουλο και με την συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων αλλά και της διοίκησης της εταιρείας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι το Υπουργείο, όχι απλά ενθαρρύνει, αλλά υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την εργασιακή ειρήνη και την ανάγκη λειτουργίας όλων των παραγωγικών μονάδων της χώρας.

«Θέλουμε ανοιχτές δουλειές και ο κόσμος να εργάζεται. Θέλουμε ισχυρές παραγωγικές μονάδες, μεροκάματο και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους. Αυτές είναι οι πάγιες και αμετακίνητες αρχές μας. Πιστεύω λοιπόν ότι με βάση την καλή πίστη και την ανάγκη που υπάρχει σήμερα για ενότητα, μπορούν να βρεθούν οι λύσεις για να ανοίξει το εργοστάσιο» τόνισε ο Υφυπουργός, ζητώντας από όλες τις πλευρές μία ουσιαστική επανεκκίνηση σχέσεων εμπιστοσύνης.


Να σημειωθεί πως πριν την προγραμματισμένη συνάντηση, τον Υφυπουργό Εργασίας ζήτησε και είδε ομάδα εργαζομένων του εργοστασίου που του εκδήλωσε την πρόθεση να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους. Ο κ. Νικολόπουλος τους υπογράμμισε πως το δικαίωμα στην εργασία είναι εξίσου σεβαστό με το δικαίωμα στην εργασιακή διεκδίκηση, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως το πρόβλημα δεν είναι άλυτο και ότι πολύ σύντομα μπορεί να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη στην Χαλυβουργία του Ασπροπύργου.

Μετά και το τέλος της τριμερούς συνάντησης, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα διεφάνη μια ακτίδα αισιοδοξίας και ότι η Χαλυβουργία μπορεί να επαναλειτουργήσει πολύ σύντομα. Η προσπάθεια του Υπουργείου, σε κάθε περίπτωση, είναι μεσολαβητική και συμφιλιωτική. Μια προσπάθεια που από την πλευρά μας θα συνεχιστεί. Ευχή μου και ελπίδα μου, να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του εργοστασίου και η επόμενη συνάντησή μας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της επιχείρησης, να είναι εκεί, στον χώρο παραγωγής. Γιατί κάθε χώρος εργασίας είναι χώρος ελπίδας!».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ